Recept

Ez a tökéletes sült hekk titka

Létrehozva: 2024.07.07.

Halas finomságok nem csak a Balaton-partra!

Ha a nyárra gondolunk, egyből eszünkbe jutnak a piros napernyős, kockás terítős kerthelyiségek, ahol frissen sült hekket kaphatunk, kovászos uborkával. A klasszikus és kedvelt halas főétel mellett a Fanny magazin segítségével mutatunk egy különlegesebb verziót is! 

Hekk sült krumplival

Hozzávalók: 4 fagyasztott hekktörzs * só * liszt * bors * őrölt paprika * 800 g újburgonya * olaj a sütéshez

Hekk sült krumplival, Fanny magazin recept
Fotó: Fanny magazin

Elkészítés:

1. A halat olvasszuk ki. Utána alaposan dörzsöljük be sóval, és pihentessük hideg helyen, legalább egy órát (kevésbé fog szétesni a hal sütés közben).

2. Sütés előtt vegyük ki, töröljük szárazra. Keverjünk össze pár evőkanálnyi lisztet egy kávéskanál sóval, frissen őrölt borssal (tehetünk hozzá egy kávéskanál őrölt paprikát is). Ebben a keverékben forgassuk meg a halakat. Egy mélyebb serpenyőben forrósítsunk bő olajat, és közepes lángon süssük meg benne a halak mindkét oldalát.

3. Közben a krumplit dörzsi szivaccsal dörgöljük át, majd sós vízben főzzük meg egészben félig. Szűrjük le, hűtsük ki. Vágjuk cikkekre, és pirítsuk meg kevés felforrósított olajon. Friss zöldségeket tálalhatunk mellé.

Elkészítési idő: 50 perc 

1 adag: 420 kcal

Aszalt paradicsommal és olajbogyóval töltött hekkfilé

Hozzávalók: 4 db 25-30 cm-es hekkfilé * só * 1 zsemle * 100 g olívabogyó * 1 marék olajos aszalt paradicsom * 1-2 szál újhagyma * 1 db tojás * 1 teáskanál szárított oregáno * 1 gerezd fokhagyma * olaj

töltött hekkfilé, Fanny magazin recept
Fotó: Fanny magazin

Elkészítés: 

1. A halakat tisztítsuk meg, kapargassuk le a pikkelyeket, tisztítsuk ki a hasüreget. Éles késsel nyúljunk be, és a gerincvonal mentén vágjuk fel a hekket, hogy kicsivel több töltelék férjen bele. 

2. A halak hátát centinként vágjuk be, majd kívül-belül sózzuk be, és hagyjuk állni, míg elkészül a töltelék.

3. A zsemlét áztassuk vízbe, majd morzsoljuk el. Keverjük össze az apróra vágott olívabogyóval és aszalt paradicsommal, adjuk hozzá a paradicsom olaját is. Tegyük bele a felkarikázott újhagymát, az egész tojást, fűszerezzük oregánóval, zúzott fokhagymával. Tömködjük bele a halak hasába.

4. Állítsuk egy kiolajozott kis tepsibe a megtöltött uszonyosokat, locsoljuk meg kis olajjal, és majd tegyük 190 fokos sütőbe, és süssük 30 percig.

Elkészítési idő: 50 perc

1 adag: 340 kcal

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek