Harapjunk valamit buli előtt!
Ne induljunk el éhesen a különböző szabadtéri fesztiválokra, és együnk olyan finomságokat, amelyek kellően eltelítenek, de mégsem terhelik meg a gyomrunkat. Így a bulizás is fesztelenebb lesz! A Fanny magazin receptjeiből válogattunk.
Hozzávalók (2 adaghoz): 1 db bagett (tökmagos) * 2 szelet sonka * 3-4 szelet camembert * 1/2 db őszibarack * csiliszósz * 1/2 marék rukkola
1. Vágjuk félbe a bagettet. Tegyük bele a sonkát, a sajtot, és grillezzük néhány percig a sütőben, hogy a camembert megolvadjon.
2. Vegyük ki a sütőből, rakjuk rá az őszibarackot, és locsoljuk meg egy kevés csiliszósszal. Végül szórjuk meg a leöblített, lecsepegtetett rukolával, és fedjük le az üres felével.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 adaghoz): 2 db csirkemell * 2 csík szűzérme * 1 db piros kaliforniai paprika * 1-2 db cukkini * 1-2 db kisebb padlizsán * 1 db zsenge karalábé * 3-4 db szép nagy fej gomba * 1-2 db TV paprika
A zöldségpácléhez: olívaolaj * 3 gerezd fokhagyma * citromfű * kurkuma * durvára darált színes bors * só * 1/2 citrom leve és héja
A csirkés pácléhez: olívaolaj * 3 gerezd fokhagyma * 1 kiskanál garam masala fűszerkeverék * 1 kiskanál indiai citromfű * 1 evőkanál zöld curry paszta * 1 kiskanál darált chili * kókusztej * só
A sertésszűzes pácléhez: olívaolaj * 3 gerezd fokhagyma * 3 ágacska rozmaring levele * kakukkfű * szójaszósz * durvára darált színes bors
1. A különböző pácok hozzávalóit keverjük össze 3 tálba. A fokhagymát reszeljük le, a friss zöldfűszerleveleket aprítsuk fel, a többi fűszert csak ízlés szerint adagoljuk és keverjük el.
2. A húsokat és a zöldségeket szeleteljük kb. egyforma vastagságúra, és forgassuk bele a pácba. Fedjük le és tegyük a hűtőbe néhány órára.
3. Forró grillrácson, vagy asztali grillen süssük meg a húsokat és a zöldségeket, majd tálaljuk különféle szószokkal.
Elkészítési idő: 60 perc + pácolás
Hozzávalók (4 adaghoz): 1 db ananász * 250 g eper * 2 db alma * 250 g szőlő * 4 evőkanál méz * 2 evőkanál zabkorpa
1. A gyümölcsöket mossuk meg, szükség szerint tisztítsuk meg. Az ananászt és az almát kockázzuk fel, az epret és a szőlőt felezzük, a nagyobb szeműeket negyedeljük.
2. A gyümölcsöket tegyük egy nagy tálba, csorgassuk le mézzel, majd óvatosan keverjük össze.
3. Tegyük hűtőbe néhány órára, majd tálalás előtt keverjük össze a zabkorpával is.
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés