Egészség

Figyelmeztet az orvos: ezért nem szabad a vécén telefonozni

KL

Létrehozva: 2024.07.28.

Jobb, ha ezt elkerüld. Több ok miatt is.

Évekig gyakori volt a vicc, hogy a hosszabb utazások alatt a vécében egy mini könyvtárat tartunk, hogy legyen némi olvasnivaló.

széklet mosdó vécé
Ezért nem szabad a vécén is telefonozni Fotó: Pexels

Manapság azonban úgy tűnik, hogy sok ember inkább az okostelefonját viszi magával a mellékhelyiségre, hogy egy kicsit lapozgasson, miközben a természet hívó szavára hallgat. Egy orvosi egészségügyi figyelmeztetés után azonban érdemes lehet újragondolni ezt a szokást. Dr. Joseph Salhab, a TikTokon hívta fel a figyelmet a vécén való hosszas ücsörgés és erőlködés kockázataira, ami egy meglehetősen fájdalmas állapothoz vezethet.

A tanácsai miatt lehet, hogy legközelebb, amikor a mosdóba mész, nem viszed magaddal a telefont. Videójában figyelmeztet: 

Az erőlködés és a hosszan tartó ülés, amikor a mosdót próbálod használni, az aranyér kialakulásához vezethet, ami nagyon fájdalmas

Szerencsére Dr. Salhab tippeket is adott, amelyekkel megelőzhetjük ezt a kellemetlen problémát, többek között azzal, ha nem visszük magunkkal a készüléket a mosdóba.

Emellett azt tanácsolja, hogy az étrendünket olyan rostban gazdag gyümölcsökkel egészítsük ki, mint a kivi, az alma és a körte, hogy segítsük a belek mozgását. Emellett kihangsúlyozza annak fontosságát, hogy ne halogassuk a WC-látogatást akkora, amikor a késztetés jelentkezik.

− Mindenképpen próbáld meg korlátozni a telefonhasználatot, amikor a vécét használod, hogy elkerüld a hosszas ücsörgést. Ezért érdemes egy ilyen lépcsős sámlit használnod, mert amikor felemeled a lábad, azzal a széklet könnyebben távozik, így nem ülsz annyit a mellékhelyiségen - magyarázta a szakember.

A figyelmeztetés ellenére néhány megrögzött telefonhasználó elismerte, hogy nem mondana le a telefonjáról, azzal érvelve, hogy az „segít nekik” a mosdószünetek alatt - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek