Kiderült, hogy mitől lesz tökéletes a rizs.
Ha puha, illatos és hihetetlenül finom rizst szeretnél, a mindmegette.hu megmutatta a klasszikus párolt rizs elkészítésének tökéletes módját. Az első, amire figyelj, hogy megfelelő fajtát válassz: a hosszú szemű rizs, mint például a basmati vagy jázmin a legnépszerűbb típusok. A legfontosabb ezen kívül a víz mennyisége lesz főzésnél.
A rizst átöblítjük, lecsepegtetjük, majd egy széles, alacsony edényt, magasabb serpenyőt szárazon előmelegítünk. Hozzáadjuk az olajat, hagyjuk felforrósodni, majd ráöntjük a rizst és kb. 1 percig folyamatos kevergetés mellett átpirítjuk. Ezután forró vizet öntünk rá (1 csésze rizshez 1,5 csésze vizet számolunk), megsózzuk, lefedjük és alacsony hőfokon 15 percig főzzük. Ne keverjük, ne ellenőrizgessük! Negyed óra elteltével levesszük a fedőt, és egy kétágú húsvillával átkeverjük a rizst.
Ha túl sok vízben főzted volna, tegyél rá egy szelet fehér kenyeret és így főzd kis lángon egy ideig: a kenyér felszívja a felesleges vizet.