Tipp

Hatalmas hibát követsz el, ha a kánikulában meztelenül alszol

L.A.

Létrehozva: 2024.07.31.

5 okot is mondunk, amiért jobb nem ruha nélkül átvészelni az éjszakákat a hőségben.

A forróságban egyszerűnek tűnhet az a megoldás, hogy éjszaka ruha nélkül aludjunk – annyival is kevesebb textil melegít minket. Ez azonban egyáltalán nem jó ötlet, hiszen egy szakértő szerint így még kellemetlenebb lehet az este. A mindmegette.hu megosztotta azt az 5 okot, amiért nem érdemes meztelenül aludnod, mert csak ártasz vele.

Csak ártasz magadnak a ruha nélkül alvással Fotó: Pexels

1. Kellemetlen hatások

Ha alvás közben nem viselsz semmilyen ruhadarabot, akkor a magasabb hőmérséklet kellemetlen hatásai jóval könnyebben elérnek.

2. Alvási ciklus

Az alvási ciklust is befolyásolja a meztelen alvás, ráadásul az izzadás során jóval több folyadékot veszítesz, mintha pizsamában aludnál.

3. Könnyű pizsama

Válasz olyan könnyű anyagból készült pizsamát az alváshoz, ami távol tartja a nedvességet a bőrödtől. Ha így teszel az forró éjszakák során, akkor az izzadás bizonyos hányadát is felfoghatod, ezzel pedig a folyadékveszteség és dehidratáció veszélye is csökken.

4. Hűtő érzet

A selyemből vagy pamutból készült pizsamák a legkényelmesebbek. Az ilyen anyagú ruhadarabok inkább hűtenek, mintsem növelik a hőérzetet.

5. Másokra is légy tekintettel

Ha többen éltek egy háztartásban, váratlan meglepetést okozhatsz a családtagodnak, aki reggel mit sem sejtve lép a szobádba.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek