Egészségtelen szokás

Milliók esküdnek erre a fogyási módszerre - teljesen tönkreteszi az egészséged!

K.B.

Létrehozva: 2024.07.13.

A TikTokon villámsebesen terjed a haszontalan taktika.

Évről évre egyre több csodaszerről, fogyási praktikáról, vagy éppen étkezési szokásról derül ki, hogy csak arra jó, hogy a pénztárcánk legyen soványabb. Most azonban egy olyan diétás trend került a rivaldafénybe, amely nem elég, hogy hatástalan, még az egészségünkre is káros hatást gyakorolhat. Ez nem más mint a ricinus olaj használata fogyasztószerként.

Fogyás diéta fogyókúra súlyfelesleg hasi zsír
A gyors fogyás érdekében az emberek bármit elhisznek az interneten /Fotó: Pexels

A ricinus olaj egy olyan gyógynövény kivonata, amelynek számos pozitív egészségügyi hatása lehet, ezek között azonban nem található meg a fogyókúrás hatás. Ráadásul a ricinus olajat főként hajápolásra és bőrápolásra használják, nem arra, hogy az ember igyon belőle. 

Most azonban a DailyStar arról számolt be, hogy a TikTokon elterjedt egy fogyókúrás stratégia, amely szerint rendszeresen egy evőkanálnyi ricinus olajat kell megennie az embereknek, és ez segíteni fogja őket a súlyvesztésben. Egy táplálkozási szakértő szerint azonban ezzel a módszerrel az emberek csak gyomorrontást okoznak maguknak, semmi mást.

Emily Wood személyi edző és táplálkozási szakértő kifejtette a véleményét a lapnak a kúrával kapcsolatban:

Az emberek egész életükben a minél egyszerűbb és gyorsabb megoldásokat keresik a fogyásra. A nyár közeledtével még gyorsabban akarnák változást elérni magukon. A TikTok felhasználókat félrevezető videók ezért tesznek szert nagy népszerűségre. A ricinus olajat például fogyókúrás eszközként tüntetik fel, miközben zsírégető hatása helyett csupán hashajtóként hat. Rövid távon lehet, hogy veszítesz a súlyodból, de ki akarna egész nap a vécén ülni gyomorrontással? Hosszútávon pedig a kiszáradást kockáztatjátok ezzel, és az nem fenntartható, nem úgy mint az igazi zsírvesztés

 - árulta el a szakértő. Hozzátette -

A ricinus olaj fogyasztási hasi görcsöt, hányingert, kiszáradást okozhat, a különösen érzékeny emésztőrendszerrel rendelkező emberekre pedig még nagyobb veszélyt rejt magában

 - zárta sorait Emily Wood.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek