Egészség

Milyen színű a vizeleted? Ha nem ilyen, az nagy bajt jelezhet!

Bors

Létrehozva: 2024.07.03.

Azt is megmutatja a vizelet színe, mennyire vagyunk hidratáltak. Te észreveszed az árnyalatnyi eltéréseket?

Gondolkoztál már azon, hogy milyennek kell lennie a vizeletnek? Egy orvos arra hívta fel a figyelmet, hogy a vizelet nem megfelelő színe súlyos egészségügyi problémára is utalhat.

@j9naturally What Your Pee Should ACTUALLY Look Like Dr. Janine discusses the ideal appearance of urine and its importance. According to her, urine should be a pale yellow color. If it is excessively clear or dark, resembling maple syrup, it may indicate issues with hydration or dehydration. To maintain kidney health, Dr. Janine recommends staying well-hydrated and incorporating detoxifying herbs like parsley and bearberry into your routine. By following these guidelines, you can ensure proper urinary health. #pee #kidneyhealth #detox #wellness ♬ original sound - doctorjanine Bowring, ND

Az egyesült államokbeli Dr. Janine Bowring TikTok-csatornáján fejtette ki, hogy ha a vizelet túlságosan átlátszó, szinte vízszerű, az azt jelentheti, hogy egy kicsit túl sokat iszol. Ha viszont sötét, akár a juharszirup, az a kiszáradás jele lehet, ilyenkor többet kell inni!

Mindig legyél megfelelően hidratált, és vigyázz a veséid egészségére, mert ahogy öregszünk, ez egyre fontosabb

– hívta fel rá a figyelmet. A „normál” vizelet általában halványsárga színű, de az árnyalata különböző tényezők, az egészségi állapot, étrend és gyógyszeres kezelés hatására változhat. A szeder fogyasztása például rózsaszínes árnyalatot adhat a vizeletnek.

Dr. Lawrence Cunningham azt is elmondta a Mirrornak, tapasztalata szerint a vörös vagy rózsaszín vizelet vér jelenlétére utal, ami húgyúti fertőzést, vesekövet vagy súlyosabb állapotot, mint például a húgyhólyagrákot, májbetegséget vagy súlyos kiszáradást is jelezhet.

A vizelet színe jelentősen változhat a hidratáltság szintje, az étrend, a gyógyszerek és a mögöttes egészségügyi állapotok függvényében

– emelte ki ő is.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek