Küzdelem

„Sikoltozott a fájdalomtól” – az orvosok gyógyszerrel hazaküldték a kórházból a tündéri, 1 éves kisfiút, most az életéért küzd

N.T.

Létrehozva: 2024.07.13.

Agresszív agydaganattal diagnosztizálták egy kisgyermeknél, akit – a szülők minden aggódása ellenére – helyi kórház orvosai csak egy egyszerű fertőzéssel kezeltek.

A kis Kevin Brennan Jnr boldog és egészséges egyéves kisgyermek volt, aki testvéreivel játszott, járni tanult és már beszélni is kezdett, mielőtt az élete teljesen megváltozott volna. Az életvidám kisgyermekből, akinek napjai rajzfilmek nézésével és játszással teltek hirtelen egy roncs lett, miután napi 10-20-szor is hevesen hányt

kórház, orvos, doktor
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Kevin mindenféle előjel nélkül elvesztette az állóképességét és az egyensúlyát, majd hirtelen el is dőlt, ami aggodalmat keltett a 32 éves szüleiben. Kevin Brennan Snr és Samantha Armstrong, – akik gyermekeikkel Skóciában élnek – az esés után legkisebb gyermekükkel a Wishaw General Hospitalba sietettek. A háromgyermekes édesanya tájékoztatta az orvosokat Kevin viselkedésének változásairól, azonban azt állítja, hogy aggodalma süket fülekre talált, és most a fia az életéért küzd.

Nem figyeltek a többi tünetre, amiket mondtam nekik, például hogy abbahagyta a beszédet, a mászást, és nem tudott egyedül felülni vagy a fejét megtartani. A forogtak a szemei, sikoltozott a fájdalomtól, ütötte a fejét és a földhöz dörzsölte

– kezdte megdöbbentő beszámolóját az édesanya, majd így folytatta:

"De az orvosok csak a hányásra koncentráltak, és azt mondták, hogy egy vírusfertőzéssel kezdődött, ami refluxot okozott. Elvittük a Wishaw General kórházba, remélve, hogy kap egy vizsgálatot, de azt mondták, hogy nem végeznek vizsgálatokat gyomor-bélrendszeri tünetek esetén".

A kisfiú erre kapott gyógyszert és egy-két éjszakára a kórházban tartották, de aztán hazaküldtél. Nem sokkal később az anya már vissza is vitte kisfiát, miután a gyógyszer semmit sem segített, tünetei továbbra sem enyhültek. A nő hiába mondta az orvosoknak, hogy valami sokkal komolyabb baj lehet a háttérben, azok csak annyit mondtak neki, hogy adja továbbra is a gyógyszereket Kevinnek és többet már ne menjenek vissza a kórházba maximum, ha belázasodik a kicsi.

Hetekkel később, szeretteik tanácsára, Kevin Snr és Samantha elvitték kisfiukat a glasgow-i Royal Hospital for Children kórházba, ahol jött a sokkoló hír: az orvosok 3. fokozatú ependymomát, egy gyorsan növekvő agydaganatot diagnosztizáltak a kicsinél. 

Ha ezt megfelelően kezelték volna a Wishaw General kórházban, a dolgok most másképp alakulhattak volna, mert ilyenkor minden perc számít, és így a daganata végig nagyon gyorsan növekedett

– mondta az édesanya.

Kevin Jnr azóta átesett egy nagyobb agyműtéten, amely során a daganat 95 százalékát eltávolították, azonban 5 százalék még hátravan egy újabb, július végére tervezett műtéttel. A megmaradt daganat az agytörzsén helyezkedik el, és nagyon nehéz eltávolítani, ugyanis egyetlen apró hiba is végzetes lehet a kicsire nézve. Ezért a megmaradt daganatot megpróbálják összezsugorítani, így a kisfiú hetekig tartó kemoterápiás és sugárkezelésekkel nézhet szembe – írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek