Gasztro

Filléres alapanyag, mégse használjuk: ez a tökéletes rántott hús titka

Létrehozva: 2024.08.16.

Készüljön akár sertésből, akár csirkéből, mindenki szereti a különféle rántott húsokat. Igen ám, de mitől lesz tökéletesen ropogós a bunda?

Aligha lehet elképzelni hétvégi menüsort rántott hús nélkül! Ez az alapvetően rendkívül egyszerű étel két dologról szól: az omlós, ízletes húsról és a ropogós bundáról. Igen ám, de itt jön a probléma: sokaknak ugyanis mégsem akar olyan jóra sikeredni, mint amilyet az éttermekben eszünk, netán a nagyinál került az ünnepi asztalra. Mi lehet a titok? Nos, a Mindmegette cikke szerint szerencsénk van, ugyanis egy filléres alapanyagon múlik a siker. Ez a titokzatos összetevő pedig nem más, mint a kukoricakeményítő.

rántott hús, bécsi szelet, sült krumpli, ebéd, Pexels illusztráció
Egyszerű, minden háztartásban fellelhető alapanyag a ropogós bunda titka  Fotó: Pexels

A rántott hús panírozása során keverjünk egy evőkanál étkezési keményítőt a lisztbe, alaposan vegyítsük el és ebbe a keverékbe forgassuk először a rántani való húst. Ezt követően jöhet a tojás, majd pedig a panírmorzsa – amit akár pankómorzsára is cserélhetünk, az ugyanis még ropogósabb eredményt garantál, ugyanis kevesebb zsiradékot szív magába. A következő videóban pedig lépésről lépésre megnézhetjük, hogy készül az ideális rántott hús:

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek