Készüljön akár sertésből, akár csirkéből, mindenki szereti a különféle rántott húsokat. Igen ám, de mitől lesz tökéletesen ropogós a bunda?
Aligha lehet elképzelni hétvégi menüsort rántott hús nélkül! Ez az alapvetően rendkívül egyszerű étel két dologról szól: az omlós, ízletes húsról és a ropogós bundáról. Igen ám, de itt jön a probléma: sokaknak ugyanis mégsem akar olyan jóra sikeredni, mint amilyet az éttermekben eszünk, netán a nagyinál került az ünnepi asztalra. Mi lehet a titok? Nos, a Mindmegette cikke szerint szerencsénk van, ugyanis egy filléres alapanyagon múlik a siker. Ez a titokzatos összetevő pedig nem más, mint a kukoricakeményítő.
A rántott hús panírozása során keverjünk egy evőkanál étkezési keményítőt a lisztbe, alaposan vegyítsük el és ebbe a keverékbe forgassuk először a rántani való húst. Ezt követően jöhet a tojás, majd pedig a panírmorzsa – amit akár pankómorzsára is cserélhetünk, az ugyanis még ropogósabb eredményt garantál, ugyanis kevesebb zsiradékot szív magába. A következő videóban pedig lépésről lépésre megnézhetjük, hogy készül az ideális rántott hús: