Életmód

Villámdiéta dinnyével: így fogyhatsz le a nyár kedvenc gyümölcsével

Bors

Létrehozva: 2024.08.10.

Gördülékeny fogyás érdekében válaszd a nyáron a dinnyediétát.

A nyár hatalmas kedvence a dinnye, és már csak azért is odáig vagyunk érte, mert abban is segít, hogy megszabaduljunk néhány plusz kilótól.

Water,Splashing,On,Sliced,Of,Watermelon,On,Green,Background.
Dinny / Fotó: Kaiskynet Studio / Shutterstock

5 ok, amiért fogyaszt

1. Becsapós édesség

Elsőre azt gondolnánk, hogy a dinnye tele van cukorral, és annak köszönheti édes ízét, és a legtöbben ezért nem mernek belőle falatozni diétázás alatt. Pedig nem kell tőle tartani! Mivel 100 gramm, vagyis nagyjából egy csésze görögdinnye összesen 6 gramm cukrot tartalmaz. Arról nem is beszélve, hogy más gyümölcsökhöz, például szőlőhöz, mangóhoz, de még az ananászhoz és grépfrúthoz képest is kevesebb van benne.

2. Viszlát, nassolás!

Ennek a mennyei édes íznek van egy további előnye is: ha dinnyét eszünk, akkor könnyen csillapítja a különböző desszertek iránti vágyunkat, emiatt már csak ezért is kevesebb kalóriát veszünk magunkhoz a nap folyamán. Ráadásul segít szinten tartani a vércukorszintünket is, így nem tör ránk a farkaséhség. Ezért is érdemes reggelire vagy éppen vacsorára falatoznunk belőle.

3. Könnyed kalóriák

Nemcsak a cukor-, hanem a kalóriatartalma is elhanyagolható. Vagyis akár bátran eltüntethetünk akár egy hatalmas szeletet is, akkor sem rontjuk el vele a diétánkat. Ugyanis 1 csésze görögdinnyében mindössze 46, a mézdinnyében 64, míg a sárgadinnyében 60 kalória van.

4. Felpörgető finomság

Ha kellő mennyiségű dinnyét eszünk, azzal támogatjuk, hogy felpörögjön a szervezetünk anyagcseréje. Mégis hogyan? Magas a rosttartalma, ami támogatja ezt, emellett tele van értékes ásványi anyagokkal és vitaminokkal, például káliummal, kálciummal, magnéziummal, vassal, amik mind segítenek abban, hogy felgyorsuljon az anyagcsere.

5. Lakjunk jól vele

Szinte már egy szelet után azt érezzük, hogy mindjárt kipukkadunk? Ez annak köszönhető, hogy nagyon magas a víztartalma, így pillanatok alatt eltelít és sokáig jóllakottnak érezzük magunkat. További előny, hogy hidratálja is a szervezetünket, amire nagy szükség van a forróságban.

(FANNY)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek