Háztartási tipp

Gondoltad volna? Ezért érdemes borotvahabot használni takarításkor!

H. A.

Létrehozva: 2024.09.09.

Nemcsak a felesleges szőr eltávolítására alkalmas!

Ki hitte volna: a borotvahab nem csupán a felesleges szőr eltávolítására alkalmas, hanem fantasztikus tisztítószer is! Meglehet, nem ez a legelső dolog, ami az eszünkbe jut, amikor a tisztítószerekről esik szó, ennek ellenére érdemes kéznél tartani a különféle takarítási munkáknál. A Mindmegette nemrég megmutatta, mire mindenre lehet felhasználni a borotvahabot takarítás során.

borotva, borotvahab, borotválkozás
Nem csak szőrtelenítéskor hasznos a borotvahab   Fotó: Unsplash.com 

1. Folteltávolításra

Legyen szó ruhán, szőnyegen, vagy autók kárpitján esetleg fotel szövetén lévő foltról, a borotvahab lehet a megoldás – még a makacs vörösbor okozta folt esetében is. Egyszerűen fújj borotvahabot a foltra! Ne dörzsöld be túl mélyen, a hab szinte magától teszi a dolgát. Hagyd egy ideig beszívódni, majd bő vízzel öblítsd le a borotvahabot!

2. Sütőtisztításra

A borotvahabbal pillanatok alatt megtisztíthatod a sütőt. A sütő oldalát és alját teljesen fújd be a habbal, majd kapcsold be a sütőt 30 percre körülbelül 50 fokos hőmérsékletre. A borotvahab minden zsír- és ételmaradékot leold. A 30 perc elteltével töröld át egy ronggyal, és a sütő ismét ragyogóan tiszta. Vigyázz, hogy ne fújd be a sütő fűtőelemeit vagy ventilátorát!

3. Vízkőeltávolításra

A csapokon vagy zuhanyajtókon lévő vízkő úgy eltűnik, mint hó a napon a borotvahabtól. Fújd be jól a kezelendő területet, hagyd egy ideig beszívódni, majd súrold le egy szivaccsal! 

4. Tükör tisztítására

Fújd be a fürdőszobatükröt borotvahabbal, töröld le egy ronggyal, és a tükör többé nem fog bepárásodni, amikor zuhanyozol. Nemcsak a fürdőszobában használható, hanem például ősszel és télen az autó ablakát is kezelheted ezzel a módszerrel, és így megelőzheted a párásodást.

A borotvahabtól kevésbé fog párásodni a tükör / Fotó: @Pexels

5. Ékszerek megtisztítására

A szennyezett ékszereket borotvahab segítésével megtisztíthatod. Egy borotvahabos fogkefével pillanatok alatt újra ragyogóan tisztára súrolhatod az ékszereket. 

6. Rozsdamentes eszközök tisztítására

A borotvahab a konyhában is jól használható tisztítószer. Különösen a rozsdamentes acélból készült eszközökön, készülékeken hatékony. Fújd be a megtisztítani kívánt tárgyat borotvahabbal, és egy tiszta ruhával dörzsöld át! A foltok eltűnnek, a rozsdamentes acél újra úgy ragyog, mintha új lenne.

7. Főzőlap tisztítására

Maradjunk egy pillanatra a konyhában: a tűzhelyet is megtisztíthatod borotvahabbal. Akár indukciós, akár gázüzemű a tűzhelyed, fújd be borotvahabbal, és nedves ruhával töröld át! A zsír- és ételmaradékok gyorsan eltűnnek. 

8. WC tisztítására

Gyűlölöd a WC-ben lévő vizeletszagot? Szerencsére borotvahabbal könnyen orvosolható a baj. Permetezz bőségesen a WC-csészébe habot, majd hagyd állni egy ideig! Ezután egy kefével alaposan sikáld át a kagylót, majd öblítsd le!

9. Kézmosásra

Akár borotvahabbal is megtisztíthatod a kezed. Most fejezted be a festést, és még mindig látszik a kezeden a nyoma? Egy kis borotvahabbal a festékfoltok pillanatok alatt eltűnnek. A körömlakk- vagy tintafoltok szintén gyorsan lemoshatók borotvahabbal. Hasznos egy kézműves délután, vagy egy elfuserált manikűr után.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek