Trükk

Ezt a filléres trükköt vesd be, így őrzik meg színüket a sötét ruháid!

Bors

Létrehozva: 2024.09.26.

Minden ruhád újnak fog tűnni ezzel a módszerrel! Egy próbát megér, nem igaz?

Egy Leanne nevű nő külön Instagram-oldalt hozott létre, hogy megkönnyítse az elfoglalt, ám tisztaságra vágyó emberek életét. Ezúttal azt árulta el, miként lehet megőrizni a sötét ruhák színét. A trükk egyszerűbb, mint gondolnád!

mosás, mosógép, ruhák
Csak egy kis sóra lesz szükség! (Fotó: Unsplash.com)

Hiszed vagy sem, a só a ruhák megmentője! Adj minden mosáshoz körülbelül négy evőkanál sót, ezzel megelőzöd a ruhák fakulását, így a színek sokkal tovább élénkek maradnak. Abban is segít, hogy megvédi a szövetszálakat a mosás és szárítás okozta sérülésektől, ami hosszú távon szintén hozzájárul az adott ruhadarab színének megőrzéséhez.

Érdemes tudni, hogy a világosabb ruhák esetén is nagy segítség lehet a só, amelyet csodaszerként tartanak számon a sárgás színű izzadságfoltok, valamint a ruhára löttyent bor eltüntetésében! További előny, hogy akárcsak az ecet, a só is alkalmas arra, hogy megszabadítsa az erős szagoktól a textíliákat.

Mi több, a mosógép életének meghosszabbításában is segíthet! Olykor érdemes fél csésze sót összekeverni ecettel, ez a masinába töltve eltávolítja a vízkőt és a lerakódásokat.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek