Egészség

Fontos figyelmeztetést adott ki az orvos: így semmiképpen ne moss fogat

KL

Létrehozva: 2024.09.27. 20:45

Jobb, ha erről mihamarabb leszoksz.

Egy fogorvos figyelmezteti az embereket a fogmosás veszélyeire egy bizonyos helyen, ahol emberek ezrei végzik ezt a napi tevékenységet.

fogkefe, fogkrém, fogmosás
Egy helyen egyáltalán nem ajánlatos fogat mosnod / Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A fogaink ápolása mindennapos feladat, az egészségügyi szakemberek azt javasolják, hogy naponta kétszer végezzük el, hogy megelőzzük a lepedékek és a baktériumok kialakulását a szájban. Ám azzal, hogy ezen a helyen mosunk fogat, azt kockáztatjuk, hogy komoly károkat okozunk magunknak és megbetegszünk - magyarázta.

Néhány ember számára ez kézenfekvő helynek tűnik a fogmosáshoz, hiszen közben kényelmesen meg tudjuk mosni a testünk többi részét is. Azonban nem jó ötlet a zuhanyzóban fogat mosni, mivel az ott lévő nedvesség ideális környezetet teremthet a baktériumok szaporodásához. Ez azt jelenti, hogy a tökéletesen tiszta fogkefe így ki van téve a baktériumoknak, és ezáltal a szád is. A zuhanyzásból származó hő szintén károsíthatja a fogkefe sörtéit

- fejtette ki Dr. Zaeem.

Tehát nem csak hatástalanná teheti a fogmosást, de a zuhanyzásból származó hő és gőz miatt a sörték a szörnyű baktériumok táptalajává válhatnak, amelyeket ezután egyenesen a szádba fogsz juttatni. A fogorvos emellett azt ajánlja, hogy cseréld rendszeresen a fogkefe fejét.

− Minden kefefej idővel elhasználódik, ez azt jelenti, hogy kevésbé hatékonyan tisztít, így fogékonyabb lesz a szennyeződésekre, és potenciálisan károsíthatja a fogakat és az ínyt - idézi a Ladbible Dr. Zaeem szavait, aki hozzátette, hogy az elektromos és a kézi fogkefék fejét két-három havonta cserélni kell.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek