Fogyás

Íme 6 tuti tipp, ha gyorsan akarsz fogyni

L.A.

Létrehozva: 2024.09.02.

Nem mindegy, hogy mivel indítod a reggelt.

Ébredés után ha csak kávét iszol, és nem eszel semmit, akkor nagyon rosszul indítod a napodat. Manapság szinte minden dietetikus egyetért abban, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. A jó kezdet a későbbi órákban is segít abban, hogy legyőzd a farkasétvágyat vagy akár az édesség utáni vágyat is. 

Fotó: Pixabay

A dietaesfitnesz.hu szerint ezt a 6 tippet érdemes megfogadni:

1. Víz

Mivel a víz a szervezet minden területének megfelelő működésében szerepet játszik, a vízivás, azaz hidratáltság segíthet a fogyásban is. Az ébredés után visszapótolt víz elősegítheti az egészséges anyagcserét és emésztést.

2. Mozgás

A reggeli testmozgás segít beindítani az anyagcserét, javítja a hangulatot. Az ébredés utáni fizikai aktivitás emellett növeli az energiaszintet a nap további részében is. A friss levegőn és napfényben végzett mozgás a legideálisabb, de egy 5-10 perces könnyed átmozgató jóga is pozitív hatással van a fogyásra.

3. Reggeli

Az első étkezésnek két fontos tápanyagot kell tartalmaznia: fehérjét és rostot. Mindkettő a jóllakottság növelését segíti elő. Egyél például zabkását görög joghurttal, gyümölcsökkel vagy tojást teljes kiőrlésű pirítóssal, friss zöldségekkel.

4. Tervezés

Ha reggelente néhány percet az étkezések megtervezésére szánunk, és előre tudjuk, mit fogunk enni a nap folyamán, kisebb eséllyel választunk egészségtelen ételeket. Minden étkezés tartalmazzon fehérjét (csirkét, halat, tofut vagy hüvelyeseket), lassan felszívódó szénhidrátot (teljes kiőrlésű gabonát, zöldséget) és egészséges zsírokat (olívaolajat, avokádót, magvakat). Így laktató és tápláló ételeket fogyaszthatunk változatosan.

5. Tudatos jelenlét

A mindfulness gyakorlása egyre elterjedtebb napjainkban. Érdemes is beiktatni a reggeli rutinba például egy rövid meditációt vagy légzőgyakorlatot, így csökkentve a stresszt. Ez ugyanis a sikeres fogyókúra egyik kulcsfontosságú eleme, amit több kutatás is egyértelműen igazol.

6. Cukros italok elkerülése

A hozzáadott cukrot tartalmazó italok hirtelen megemelik a vércukorszintet, ami rövid idő után le is esik. Az ingadozás az energiaszintet is negatívan befolyásolja, és állandó éhségérzetet okoz, amelynek következményeképpen még több magas hozzáadott cukrot tartalmazó, kalóriadús ételt fogyasztunk, ezért érdemes kerülni ezeket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek