Háztartási tippek

Minden háztartásban ott van, és nem is tudtál róla: ettől a szertől lesz ragyogóan tiszta a padló!

H. A.

Létrehozva: 2024.09.22. 11:30

Nem csupán hatékony, de még környezetbarát is!

A tiszta otthon érdekében a porszívózás mellett rendszeresen fel is kell mosni. Na de mivel? A vegyi anyagok helyett sokan inkább a természetes, környezetbarát megoldásokra esküsznek, amelyek ráadásul vannak olyan hatékonyak, mint a vegyszerekben bővelkedő tisztítószerek. A Mindmegette nemrég egy olyan természetes, a legtöbb konyhaszekrényben megtalálható szert javasolt, amitől garantáltan ragyogni fog a padló.

felmosófej, takarítás
Ettől ragyogóan tiszta lesz a padló! / Fotó: @Pexels

Fűszer a konyhából

Isteni illata van, főleg a téli időszakban imádjuk, amikor jellegzetes aromája belengi az egész lakást – már biztosan kitaláltad, hogy a fahéjról van szó. Az általában sütemények ízesítésére használt finom fűszer a tisztításban is jól teljesít, antibakteriális hatóanyagának köszönhetően.

Miért éppen a fahéj?

A fahéj nemcsak kellemes illatot áraszt és elpusztítja a baktériumokat, hanem a kártevőket is távol tartja. A hangyák például egyáltalán nem szeretik a fahéj illatát, de az egereket és a patkányokat is elriasztja a fahéj intenzív illata.

Hogyan működik a padlótisztítás fahéjjal?

  • Oldj fel körülbelül egy teáskanál fahéjport egy vödör langyos vízben! Ha erősen szennyezett a padló, adhatsz hozzá néhány csepp natúr mosogatószert vagy ecetet.
  • Forralj fel egy-két fahéjrudat kevés vízben, és add a keveréket a felmosóvödörbe!. Így garantáltan nem marad fahéjmaradvány a padlón – csak a csodálatos illat és a tisztaság.
  • Ha intenzívebb tisztítóoldatot szeretnél, adj a vízhez körülbelül húsz csepp fahéj illóolajat! Ez a változat különösen erős, és hosszan tartó illatot hagy maga után. 

Felmosás után hagyd megszáradni a padlót a szokásos módon! Hetente egyszer javasolt a fahéjas felmosás.

Figyelem! Ha van kisállatod, óvatosan bánj a fahéjjal! Míg a kutyákra ártalmatlan, a macskákra már kis mennyiségben is mérgező!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek