Egészség

Figyelmeztet az orvos: 5 jel, amely egészségügyi problémákra utal - Videó

KL

Létrehozva: 2024.10.26. 14:00

Lehet, hogy ezek közül valamelyik már nálad is előfordult.

A mindennapok rohanásában nehéz megfelelően gondoskodni magunkról, legyen szó a megfelelő mennyiségű testmozgásról, vagy akár a helyes táplálkozásról.

covid, orvos
Az orvos elárulta mik idézhetik elő ezeket az egészségügyi problémákat / Fotó: Pexels (Illusztráció)

A megfelelő mennyiségű étel és ital bevitele elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez, mivel ezek biztosítják a makro- és mikrotápanyagokat, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet működéshez. Egy egészségügyi szakember pedig most elmagyarázta, melyik az az öt jel, amely arra utalhat, hogy a szervezetednek több tápanyagra van szüksége. Mutatjuk, melyek ezek:

Törékeny körmök

Dr. Saurabh Sethi elmagyarázta: ezen probléma fehérje- és vashiányára utal az étrendben. A körmöket a keratin alkotja, ezért a megfelelő mennyiségű fehérje bevitele az étrendbe kulcsfontosságú: a Harvard Medical School szerint egy átlagos, 68 kg-os embernek naponta körülbelül 54 g fehérjére van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon.

Rángatózó szemhéjak

Az orvos elárulta: „A szemhéjak vagy a végtagok rángása magnéziumhiányra utal, ami kritikus fontosságú az idegi impulzusok továbbításához”. Ilyenkor a szem körüli izom akaratlanul összezárja a szemhéjakat. Ezt egyes esetekben a stresszel, a fáradtsággal vagy a koffeinfogyasztással hozták összefüggésbe, míg manapság a túl hosszú ideig tartó képernyő nézése is okozhatja ezt.

Ízületek ropogása

Ha neked is kattognak a térdeid vagy a bokáid, ez az alacsony táplálkozás jele lehet, ami az életkor előrehaladtával egyre nyilvánvalóbbá válhat. Sethi kifejtette, hogy ez „a D3-vitamin- vagy kalciumhiány figyelmeztető jele lehet”.

Korai őszülés

Ezt senki nem akarja átélni fiatalon. Ám egyelőre erre a tudósoknak sincs pontos magyarázatuk arra, hogy ez miért történik, bár Sethi elmagyarázta: 

Ez a B12-vitamin hiányára utalhat, amely létfontosságú a [vörösvérsejtek] termeléséhez és az oxigénszállításhoz a hajhagymákban.

Könnyebb zúzódások

Ennek oka lehet az öregség, mivel a bőr idővel elvékonyodik, a genetika, vagy valamilyen betegség lehet, de a szakember szerint vitaminhiány is okozhatja. Azt mondja, ha enyhe véraláfutásod van, akkor „ez azt jelentheti, hogy hiányt szenvedsz a C-vitaminból, ami a kollagénképződésért felelős”, és a „K1-vitamin hiányát is jelentheti, ami a véralvadásban segít” - írja a Ladbible.

Íme a Sethi videója, amiben részletesen kifejti a dolgokat:

@doctorsethimd 5 Signs Your Body Needs More Nutrients ‼️🚨 Doctor Sethi #medical ♬ original sound - Doctor Sethi ⚡️

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek