Egészség

Figyelmeztet a szakértő: ezt nem szabad tenni fogmosás közben

KL

Létrehozva: 2024.10.21. 12:30

Fogorvos leplezte le, mivel követjük el a legnagyobb hibát fogápolás során.

Egy szakértő megosztotta, hogyan lehet megakadályozni, hogy a szájvíz elszínezze a fogakat, és mikor a legjobb gargalizálni, mivel kiderült, hogy a közhiedelemmel ellentétben fogmosáskor nem szabad szájvizet használni.

fogkefe, fogkrém, fogmosás
Ezt mindenképpen kerüld fogmosáskor Fotó: Unsplash.com  

Caitlin Miller fogápolási szakértő elmagyarázta, hogy a szájvíznek általában alacsonyabb a fluoridkoncentrációja, mint a fogkrémnek. Így valószínűleg felhígítja a szájban lévő fluoridkoncentrációt, ha közvetlenül fogmosás után szájvizet használsz.

A szájvizet a fogmosást követően legalább 30 percig szabad alkalmazni, mivel az kiöblítheti a fogkrémből visszamaradt jótékony fluoridot. A nap bármely másik pontján történő használata sokkal előnyösebb

– fejtette ki a szakember.

Hasonlóképpen, legalább 30 percet kell várni, mielőtt bármilyen klórhexidint tartalmazó szájöblítőt használnálsz, mivel Caitlin Miller szerint ez foltosodást okozhat a fogakban.

− A legjobb, ha este ezt használod utoljára, mivel általában nyolc óra telik el, amikor újra eszel vagy iszol – tanácsolta a szakértő, aki hozzátette, hogy nem kell teljesen óvakodni a szájvíztől, mivel annak rengeteg előnye van.

  • Az antiszeptikus szájvízzel való öblítés segíthet megtisztítani az érintett területet és csökkentheti az ínygyulladást.
  • Az ínyproblémákra alkalmas szájvíz használata a bölcsességfoggal kapcsolatos problémákkal küzdők számára is előnyös.
  • A szájvíz segíthet csökkenteni a káros baktériumok felhalmozódását, amelyek károsíthatják a fogakat és az ínyt, és egész nap frissíti a leheletet.

Caitlin Miller hozzátette: ha véletlenül olyan helyzetbe kerülsz, hogy nem tudsz fogat mosni, akkor jól jöhet, ha van nálad szájvíz, amely ugyanúgy segít elpusztítani a lepedékeket, mint a fogmosás – írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek