Háztartási tipp

A mosógéped bánhatja: ezért ne mosd így a fürdőszobai szőnyeget!

H. A.

Létrehozva: 2024.10.24. 15:30

Ezért nem szabad a mosógépben mosni a fürdőszobai szőnyeget!

Habár a mosógép nagyban megkönnyíti a mindennapokat - elég egy gombnyomás és máris tiszták lesznek a koszos ruhák -, nem alkalmas arra, hogy mindent ebben tisztítsunk. Többek közt a fürdőszobai szőnyeget sem szabad ebben mosni: a Mindmegette nemrég el is magyarázta, miért nem, illetve, hogyan mossuk inkább ezeket a szőnyegeket. 

mosás, mosógép, mosókonyha
Ezért ne a mosógépben tisztítsd a fürdőszobai szőnyeget! / Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Így teszi tönkre a mosógépet

Az, hogy a szőnyeg - ami általában olyan anyagból készül, ami extra nedvszívó tulajdonsággal rendelkezik -, viszonylag nagy mennyiségű vizet tud magába szívni, természetesen nagyon praktikus a fürdőszobában. Ha viszont a mosógépről van szó, akkor ez a különleges képesség komoly problémává válhat. Miután beindítjuk a mosást, egy ilyen szőnyeg rendkívül nehéz lesz a sok víztől, ez a többletsúly pedig túlterheli a mosógép dobját, ami hosszútávon az egész készüléket tönkreteheti, ezért nem éri meg kockáztatni.

Jobb, ha kézzel mossuk

A Freundin cikke szerint tehát ahelyett, hogy a fürdőszobai szőnyeget a mosógépbe tennénk, jobb, ha kézzel mossuk – ezt megtehetjük a kádban vagy a zuhanyfülkében is. De, ha úgy érezzük, hogy ez túl nagy erőfeszítést igényel, akkor vigyük el a szőnyeget egy mosodába, hiszen az ipari mosógépeket nehezebb ruhadarabokhoz tervezték, így könnyebben megbirkóznak a fürdőszobai szőnyeggel, mint a mi, otthoni mosógépünk. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek