Egy csipetnyi szódabikarbóna csodát tehet a fasírtoddal.
Szinte az egyik legegyszerűbb, de legnagyszerűbb ételünk a fasírt. Szívesen fogyasztjuk krumplipürével, főzelékek, vagy zöldségköretek mellé is. A fasírt receptje évtizedek óta nagymamáinktól terjed szájról-szájra, így biztos, hogy nálatok is otthon meg van a saját ízlésetek szerint elkészített finomság. Mi most egy olyan elkészítési formát hoztunk, amely segíti a fogyókúrázókat is. Ehhez mindössze az alapesetben zsömlével elkészített módszert kell kicserélni szódabikarbónára.
A szódabikarbóna minden háztartásban megtalálható, a húst könnyedebbé, lazává teheti. Ha képlékenynek érzed a masszát, még adhatsz hozzá egy kevés morzsát, úgy már egészen biztos, egyszerűen tudod formázni a pogácsákat. De nem is szükséges bele feltétlenül. Tégy belátásod szerint. Mutatjuk a receptet, amelyet a Ripost konyhájában főztek ki a szakértők:
Jó étvágyat!
Természetesen olajban is kisütheted.