A tojásfőzés ugyan nem egy bonyolult feladat, mégis akadhatnak gondok körülötte: különösen akkor, amikor a hámozásra kerül sor. Ezzel kapcsolatban osztunk most meg egy praktikát!
Biztos sokan kerültek már abba a kellemetlen helyzetbe, hogy a főtt tojás hámozásakor a héj nem akar feljönni, és lehetetlen úgy eltávolítani, hogy ne morzsolódjon szét a kész tojás. Az, hogy a tojás héja mennyire "ragaszkodó", sok mindentől függ, például a frissességtől, míg sokak szerint a főzővíz keménysége sem lényegtelen tényező. Akad azonban egy olyan természetes és egyszerű anyag, amely segíti a hámozást, ez pedig a citrom.
Rengeteg felhasználó írja a Facebookon, az Instagramon vagy a TikTokon, hogy az egyik legjobb megoldás, ha egy szelet citromot teszünk a főzővízbe. A citromban található sav segíthet megpuhítani a tojás héját és elválasztani azt a tojás belső részétől, így könnyebben lehúzhatóvá válik a héj. Ez hasonló hatás, mint amit ecet vagy szódabikarbóna hozzáadásával érhetünk el a tojás főzése során – árulta el a Mindmegette.