Háztartási tipp

Szinte lerobban majd a vízkő: így tisztítsd meg a vízforralódat!

H. A.

Létrehozva: 2024.10.09. 11:00

Ettől a minden háztartásban megtalálható csodaszertől csak úgy ragyogni fog a vízforraló!

Igazi életmentő berendezés a vízforraló azok számára, akik imádnak teázni, és kedvelik az instant kávét is. Egy idő után azonban vízkövessé válik, amelyet még alapos súrolással sem lehet eltávolítani. Szerencsére, létezik megoldás erre a problémára: a Mindmegette nemrég egy egyszerű, de hatékony tippet osztott meg, amely szinte lerobbantja majd a vízkövet a vízforralóról!

vízforraló, konyha, kávéfőző
Így tüntetheted el a vízkövet a vízforralóról / Fotó: Pexels 

Az ecet még a vízforralóval is csodákra képes

Az ecet a legmakacsabb vízkövet is képes eltávolítani, ráadásul súrolni sem kell a vízforraló belsejét. Önts a vízforraló belsejébe két-három deciliter ecetet és ugyanennyi vizet, majd hagyd állni egy órán át. Ha az idő letelt, kapcsold be a forralót és forrald fel az ecetes vizet. Mindenképp nyisd ki az ablakot a konyhában, mert a keletkező gőzök irritálhatják a nyálkahártyát. A felforrt ecetes vizet hagyd legalább fél órán át a forralóban, majd öntsd ki. A vízforraló száját (csőrét) egy szivaccsal dörzsöld át, hogy a maradék vízkődarabok is eltűnjenek.

A vízforraló belseje ezután tükörfényes lesz, ám mielőtt újra használnád, érdemes legalább háromszor egy teli kanna vizet felforralni benne, majd kiönteni, hogy az ecet teljesen eltűnjön. Ha így takarítod ki a vízforralót, a kanna nemcsak tisztább lesz, de mivel a fűtőszálról is lejön a lerakódás, a vízforraló csendesebben is fog működni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek