Fontos dologra hívták fel a figyelmet az orvosok; veszélyt rejthetnek egyes újramelegített ételek.
Mióta a mikrohullámú sütők elterjedtek, egyre többen támaszkodnak arra a gyors és egyszerű megoldásra, hogy több napra főznek és újramelegítik az ételeket, mikor szükségük van rá. Azonban a dietetikusok most felhívták a figyelmet arra, hogy ez két okból is veszélyes lehet.
Az összetevők kémiai összetétele megváltozhat, amikor újramelegítjük őket, így olyan mérgező anyagok szabadulhatnak fel, amik akár vesekárosodást is okozhatnak. Emellett, ha egyes élelmiszereket melegítés előtt hagyunk kihűlni, az elősegítheti a nehezen elpusztítható baktériumok, például az E. coli és a listeria elterjedését.
Harini Bala, dietetikus egy TikTok videóban osztotta meg, hogy mely 3 ételt nem szabadna újramelegíteni.