Recept

5 Valentin-napi süti recept: egyszerűtől a különlegesig

Létrehozva: 2025.02.10.

Azt már régóta tudjuk, hogy a csábításban az ízeknek is nagy szerepük van. Így mi mással készülhetnénk a szerelmesek ünnepére, mint egy édes, szívformájú finomsággal?

Poharas tiramisu

Individual tiramisu
Fotó: Profimedia (via Fanny magazin)

Hozzávalók (4 személyre):

  • 4 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 300 g mascarpone
  • 16 darab babapiskóta
  • 120 ml presszókávé
  • keserű kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

  1. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájákat verjük fel habosra a cukorral, majd forgassuk bele a mascarponéba. Ezután adagonként lazítsuk fel a krémet a fehérjékből vert kemény habbal.
  2. Morzsoljunk szét 8 babapiskótát, és osszuk el a morzsalékot 4 üdítőspohár aljában. Locsoljuk meg a kávé felével.
  3. Rétegezve töltsük a poharakba a többi babapiskótát és a krémet is; a piskótát mindig meglocsolva egy kevés kávéval. A legfelső réteg krém legyen. Néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy teljesen összeálljon.
  4. Tálalás előtt egy szív alakú sablont használva szitáljunk rá kakaóport, és ezzel díszítsük fel a krémünk tetejét.

Vörösbársony torta

Heart,Shaped,Red,Velvet,Cake,On,Dark,Background,Slide,Aside
Fotó: usmee

Hozzávalók (10 szelethez):

  • 1 vaníliarúd
  • 300 g kristálycukor
  • 300 ml olaj + a formához
  • 2 tojás
  • piros ételfesték
  • 350 g finomliszt

+ a formához 

  • 1 és 1/2 tk. sütőpor
  • 1 ek. holland kakaópor
  • 1 csipet só
  • 200 g író
  • 1 és 1/2 tk. ecet

A krémhez: 100 g porcukor l 150 g puha vaj l 500 g mascarpone

Elkészítés:

  1. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, a magokat kapargassuk tálba. Adjuk hozzá az olajat és a cukrot, majd keverjük az egészet habosra. Üssük bele a tojásokat, és tegyünk hozzá egy kevés ételfestéket.
  2. Forgassuk össze a lisztet a sóval, a kakaóporral, majd a keveréket az íróval felváltva dolgozzuk a cukros tojáshoz.
  3. Keverjük csomómentesre a sütőport és az ecetet, majd adjuk ezt is a többihez. Simítsuk a tésztamasszát kiolajozott és kilisztezett szív alakú tortaformába, és süssük a 175 fokra előmelegített sütőben 40 percig.
  4. Ha lejárt a sütési idő, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe keresztben. A belső felükről vágjunk le egy-egy kisebb darabot, ezeket morzsoljuk egy tálba.
  5. A krémhez a porcukrot és a vajat keverjük habosra, majd forgassuk össze a mascarponéval.
  6. Kenjük meg a tortalapok vágott felét a krém harmadával, majd ezeket illesszük össze. A maradék krémmel vonjuk be a desszertet kívülről is, és a képen látható módon díszítsük a félretett tésztamorzsával.
  7. Néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy kissé megszilárduljon.

Szívecskés, málnás pite

Fotó: Shutterstock (via Fanny magazin)

Hozzávalók (6 szelethez):

  • 500 g konyhakész édes omlós tészta
  • finomliszt a nyújtáshoz
  • 250 g málna
  • 350 g málnalekvár
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • porcukor

Elkészítés:

  1. A tésztát tekerjük ki, a harmadát vágjuk le, tegyük egy kicsit félre.
  2. A kétharmadát nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen, majd nyomkodjuk egy 20 cm átmérőjű piteformába úgy, hogy pereme is legyen. Terítsünk rá egy darab sütőpapírt, szórjunk rá szárazbabot, majd süssük elő 180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt.
  3. Forgassuk össze egy kiskanállal a lekvárt, a kiolvasztott, alaposan kinyomkodott fagyasztott málnát, valamint a keményítőt. Simítsuk az elősütött tortára.
  4. A megmaradt tésztát nyújtsuk ki, szúrjunk ki belőle különböző méretű szíveket. Rendezzük el a pite tetején tetszés szerint, vagy a képen látható módon.
  5. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 23 percig. Miután kihűlt, óvatosan emeljük ki a formából, majd hintsük meg a porcukorral.

Márványos muffin

Fotó: Profimedia (via Fanny magazin)

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 125 g kristálycukor
  • 125 g puha vaj
  • 2 ek. tej
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 tojás
  • 120 g finomliszt

+ a formákhoz

  • 3 ek. keserű kakaópor
  • vaníliaaroma
    + a krémhez
  • 100 g porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • csokigyöngy

Elkészítés:

  1. A vajat keverjük habosra a kristálycukorral, majd adjuk hozzá a 2 tojást és az 1 ek.lisztet. A többi lisztet vegyítsük el a sütőporral, vaníliaaromával, tejjel, és dolgozzuk a vajas masszába.
  2. A tésztát osszuk kétfelé. Az egyik adaghoz keverjük hozzá a kakaóport. A másikat osszuk el 12 darab szív alakú, kivajazott, kilisztezett szilikon- formában.
  3. Kanalazzuk rá a kakaós tésztát, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük körülbelül 25 percig a muffinokat. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, mielőtt kiborítanánk
    a formákból.
  4. A krémhez a porcukrot keverjük ki a tojásfehérjével, és vékonyan kenjük le vele a muffinok tetejét.
  5. Szórjunk mindegyikre csokigyöngyöt, és addig várjunk, amíg a mázunk megdermed.

Ananászos répatorta

Fotó: Shutterstock (via Fanny magazin)

Hozzávalók (12 szelethez):

  • 300 g finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1/4 tk. só
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 100 g barna cukor
  • 150 g nádcukor
  • 435 g konzerv darabolt ananász
  • 250 ml olaj
  • 3 tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 300 g sárgarépa
  • 60 g dióbél
  • 50 g kókuszreszelék

+ a krémréteghez

  • 250 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 1 citrom
  • 280 g mascarpone
  • piros ételfesték
  • cukorgyöngy, cukorszívek

Elkészítés:

  1. Jól keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a kétféle cukrot.
  2. Az ananászt csepegtessük le, a levét fogjuk fel.
  3. Dolgozzuk csomómentesre az olajat, a tojásokat, a vaníliát és 3 ek. ananászlét. Az egészet forgassuk össze az előzőleg kikevert száraz alapanyagokkal.
  4. A vékonyra reszelt répát adjuk a tésztához a kókuszreszelékkel, a felaprított dióval és az ananászhússal együtt.
  5. Közben béleljünk ki sütőpapírral 2 darab 23 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát. Osszuk el bennük a tésztamasszát. Süssük készre 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt. Ha kihűlt, egy rácsra fordítsuk ki mindkettőt.
  6. A krémhez keverjük habosra a vajat és a porcukrot. Forgassuk hozzá a mascarponét és a citrom kifacsart levét. A krém harmadát kenjük az egyik tésztalapra, majd illesszük rá a másik tésztalapot.
  7. A maradék krémet osszuk két részre. Az egyikbe keverjünk pár csepp piros ételfestéket. A fehér krémet simítsuk a torta oldalának alsó részére, a rózsaszínt a tetejére és az oldalára. Díszítsük cukorgyöngyökkel és szívecskékkel.

Forrás: Fanny magazin

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek