Aktuális

Széll Tamás megfőzi a zsűrit

O. Zs.

Létrehozva: 2016.05.11.

A világ legjobb szakácsainak most Budapesten a szeme. Hungexpo területe ad otthont ugyanis a legrangosabb séfversenynek, a Bocuse d’Or európai döntőjének. A szerdán záruló döntőn derül ki, hogy kik a kontinens legígéretesebb séfjei, melyek azok az európai országok, amelyek részt vehetnek a Bocuse d’Or 2017-es lyoni világdöntőjén. A tegnap és ma megmérkőző 10-10 szakács különböző nemzetközi válogató versenyekről jutott tovább Európa különböző országaiból.

A döntőben 5 óra 35 perc alatt kell elkészíteniük egy hús-, valamint egy haltálat. A séfek konyháival szemben felállított nézőtéren ugyanolyan hangulat uralkodik, mint egy focimeccsen: az ultrák országzászlókat lengetnek, dudálnak, kiabálnak és kerepelnek kedvencük biztatása közben. A hazánkat képviselő Széll Tamásnak szerdán lehet szurkolni a helyszínen. - Széll Tamásnak a verseny alatt lesz egy segítője, Szabó Kevin, illetve minden páros kap egy magyar segítőt a verseny szervezőitől. Őket is tréningezte a Bocuse d'Or Akadémia, hogy minél profibban tudjanak segíteni.

A munkaszervezésnek és logisztikának óriási szerepe van, erről szól ez a verseny erőteljesen. Aki tud, jöjjön ki és nézze meg élőben, mert nem tudom, hogy valaha lesz-e még ilyen, hogy Európa legjobb séfjei itt versengenek. – magyarázta a verseny egyik ceremóniamestereként is közreműködő Világevő gasztroblogger.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek