Aktuális

Szobrot kap Fonyódon a tragikus sorsú szépségkirálynő

Gergály Judith

Létrehozva: 2016.07.29.

Halála után harminc évvel szobrot kap Fonyódon Molnár Csilla, a tragikus sorsú szépségkirálynő. A legendás Krip­ta-Villában különtermet rendeznek be neki.

Egy ország gyászba borult 1986. július 10-én, amikor a hírekben elhangzott, hogy Molnár Csilla fonyódi otthonában halálos mennyiségű szívgyógyszert vett be, és már nem tudták megmenteni életét. A mai napig csak feltételezések vannak arról, hogy a gyönyörű fiatal lány miért dobta el magától az éle­tét. A fellépésekkel járó nyomást, a sok konfliktust és az állandó megpróbáltatásokat nem bírta elviselni, vagy szerelmi bánata volt? Ez már soha nem fog kiderülni.

Lakhelyén, Fonyódon máig őrzik az emlékét. Halálának harmincadik évfordulóján kiállítják az első róla készült szobrot.

– Nagyon meghatott a fiatal lány története, így megformáltam spanyol kerámiából. Fehér színűre készült, ami szimbolizálja az ártatlanságot és a fiatalságot. Hogy Csilla lelke végre nyugalomra találjon, felajánlottam a fonyódi önkormányzatnak, he­lyezzék el olyan helyen, ami méltó hozzá – nyilatkozta a Borsnak Túri-Török Tibor keszthelyi szobrászművész.

A választás a Kripta-Villára esett, ami a balatoni város egyik legmisztikusabb helyszíne. A legenda szerint Abrudbányay-Rédiger Ödön erdélyi gyógyszerész beleszeretett egy fiatal lányba, Magdusba. De a lány az esküvő előtt betegségben hirtelen elhunyt. A férfi amikor meglátta a gyönyörű fonyódi panorámát, egyből szerelme jutott eszébe, és itt állított neki emléket. Az alagsorban egy kőből faragott nászi ágyat, amin fekszik két szerelmes, egymás kezét fogva. Egy hét múlva a tervek szerint itt áll majd a szépségkirálynő szobra is, márványtalapzaton. A villát felújították, és egy különtermet rendeznek be Csilla emlékére. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek