Egy Nébih vizsgálatra hivatkozva írt csütörtökön arról a Magyar Idők, hogy több termékből is rosszabb minőségűt lehet Magyarországon kapni, mint Ausztriában. Így a Coca-Colából is. A Nébih vizsgálata szerint ugyanis a magyar kóla illata kevésbé telt, összetett (valószínűleg a felhasznált aromák miatt), a cukortartalma pedig valamivel nagyobb, ráadásul az osztrák verzióval ellentétben olcsóbb, kukoricaalapú édesítő felhasználásával készült.
A Coca-Cola közleményben reagált a vádakra, bár semmit sem cáfol. Azt írták, a világ minden pontján a legjobb alapanyagokból, természetes aromákkal, valamint hozzáadott tartósítószer nélkül állítják elő a híres 130 éves receptúra alapján.
A felhasznált édesítőszert technológiai és ellátási szempontok alapján választják ki, Magyarországon, a kukoricából készült fruktóz-glükózszörpre esett a választás, ahogy az őshaza Egyesült Államokban is.