Aktuális

Rács mögé kerülhet a szombati győri támadás elkövetője

Címkék
Győr

Kisalföld

Létrehozva: 2018.02.12.

A 27 éves férfi szombat hajnalban támadta meg a lányt.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn dönt az elmúlt hétvégén fiatal lánnyal erőszakoskodó férfi előzetes letartóztatásáról - írja a Kisalföld.

Február 10-én hajnali 2 óra után verekedéshez riasztották a rendőröket egy győri szórakozóhelyhez. Az intézkedés alatt nyikorgásszerű hangot hallottak a Fehérvári úti körforgalom felől.

Először azt hitték, hogy a forgalom zaja, de amikor újra meghallották, tisztán kivehető volt a velőtrázó segélykérés. Mindhárman azonnal a sikoly irányába eredtek.

– Tizenöt-húsz méterre a hővezetéktől láttuk meg a férfit, amint leszorítja a lányt. Felszólítottuk, hogy hagyja abba, akkor ellökte magától és futni kezdett az Ifjúság körút irányába. A két társam rögtön a nyomába eredt, én maradtam a sértettel – idézte fel Horváth Péter százados. 

A fiatalkorú lány sokkos állapotban volt az eset után, szemmel látható sérülés nem volt rajta, de a százados mentőt hívott hozzá. A helyszínre gépkocsit, illetve női kollégát is kért.

– Az Ifjúság körút és a Szigethy Attila út sarkáig futottam, ott kapták el társaim a tettest. A földön feküdt, de felindultságában eltépte a műanyag gyorsbilincset (az igazoltatásnál felhasználta az összes bilincset a két járőr – a szerk.), nálam szerencsére még volt egy erősebb, így rátettem – tudtuk meg Horváth Pétertől. 

Mint a Kisalföld megtudta, a 18 év alatti lány nem ismerte 27 éves támadóját, bulizni ment egy közeli szórakozóhelyre a barátnőivel. Információink szerint egyszer már elkapta a támadó, ám akkor sikerült kiszabadulnia a szorításából. Valószínűleg azért indult a rendőrök felé, hogy segítséget kérjen, ám a férfi utolérte a hővezetékeknél. 

A Győri Rendőrkapitányságon a nyomozók a 27 éves férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – szexuális erőszak bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek