Aktuális

Együtt akarta megölni magát a 63 éve házas pár, ám a feleség túlélte

Bors

Létrehozva: 2018.03.30.

Forrás: Pixabay

Egyszerre kísérelt meg öngyilkosságot egy 63 éve házas idős pár, mert el akarták szakítani őket egymástól. A 85 éves Robert Thorne és a két évvel fiatalabb felesége Pamela is súlyos betegséggel küzdöttek.

Úgy döntöttek, hogy mint szinte mindenen, így halálukon is együtt, kéz a kézben fognak átesni. Ennek érdekében morfium tablettákkal adagolták túl magukat, miközben szorosan egymást átölelve feküdtek az ágyban.

A férj – aki végső stádiumú bőr rákban szenvedett, és az orvosok pusztán heteket jósoltak neki – a helyszínen meghalt, időskori demenciában szenvedő felesége azonban túlélte az öngyilkossági kísérletet.

Lányuk, Juliet szerint szülei világosan a tudtukra adták, hogy soha nem szeretnének olyan helyzetbe kerülni, amikor már nem képesek gondoskodni egymásról és önmagukról, illetve soha nem mennének az idősek otthonába, ahol elszakítanák őket egymástól.

„Szinte már ezzel viccelődtünk a családban, hogy képesek lennének megölni magukat, csak hogy ne kelljen elválniuk egymástól” – mesélte Juliet a Metro hírportálnak.

Couple married for more than 60 years took overdose together but wife survived

A couple who had been married for more than 60 years took an overdose together as they couldn't face being apart - but he died while she survived, an inquest heard. Robert Thorne, 85, and his wife Pamela, 83, were both suffering from serious ill-health and took morphine overdoses while lying next to each other in bed at home.

Azon a napon, amelyen úgy döntöttek megválnak hosszú és boldog életüktől, délután négy óra körül értesítette Sadie Penfold háziorvost az az ápolónő, aki rátalált a haldokló párra. Mire kiértek a mentősök a helyszínre Mr. Thorne már elhunyt de felesége még lélegzett.

Az idős nőt gyilkossággal is vádolhatták volna, ám korábban már többször is felmerült az eutanázia, mint egy lehetőség, és számtalan bizonyítékuk is volt ennek az állításnak alátámasztására, így a rendőrség végül öngyilkosságként zárta le az ügyet.

A családtagok azt mondták, hogy Pamela Thorne nem beszélt a történtekről az incidens óta, de tudják, hogy nem szerette volna ha kórházba szállítják és megmentik az életét. Az idős asszony a 2015-ös öngyilkossági kísérlet óta kénytelen férje nékül élni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek