Aktuális

A legjobb ünnepi fogások profiktól 1. : Szarvasgerinc málnás, glasszírozott céklával, pirított vajas nudlival

Bors

Létrehozva: 2018.12.22.

Ebben az időszakban mindenki előveszi a családi recepttár ünnepekre tartogatott gyöngyszemeit, és megörvendezteti vele a családot. Most a gyűjtemény gyarapításában szeretnénk segíteni a legjobb séfek útmutatásai alapján.

Szarvasgerinc málnás, glasszírozott céklával, pirított vajas nudlival 

4 főre, elkészítési idő 120 perc

Hozzávalók: 800 g szarvasgerinc • 400 g vörös cékla • 400 g sárga vagy gyûrûs cékla • 1 csokor kakukkfű • 200 g málna • 2 dl vörösbor • 1 ek akácméz • 1 tk só • 1 kk bors  A nudlihoz: 1/2 kg burgonya • 150 g liszt • 2 tojássárgája • 1 egész tojás • 100 g vaj • 1 csipet só, bors • 2 ek olaj

Elkészítés:

1. A szarvasgerincet lehártyázzuk, majd négy egyenlő steakre vágjuk, körbesütjük, sóval-borssal fűszerezzük. 180 °C-os, elômelegített sütôben 5–8 perc alatt közepesen átsütjük.

2. A céklákat alufóliába csomagoljuk. 160 °C-os sütôben kb. 2 óra hosszat sütjük. Amikor kész, megtisztítjuk és tálalás elôtt kakukkfüves vajon átpirítjuk.

A nudli elkészítése: A krumplit héjában megsütjük, megtisztítjuk, majd krumplinyomóval áttörjük. Kihűlés után a liszttel és a tojással képlékeny tésztát gyúrunk belôle, és kisodorjuk nudlinak. Forrásban levô vízben 3 perc alatt kifôzzük.

Málnaglase elkészítése: A málnát a mézzel és a 2 dl vörösborral összeforraljuk, botmixerrel átmixeljük, majd átszûrjük.

Tálalás: A málnaglase-ből a tányérra teszünk, az átforgatott céklakarikákat a málnaglase-re helyezzük. A szarvasgerinceket kettévágjuk, és a céklára rakjuk. A pirított nudlikat kisebb halmokban helyezzük el a tányéron. Tálaláskor durvára ôrölt sót és borsot teszünk a szarvasra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek