Aktuális

Halászlé - A legjobb ünnepi fogások profiktól 2.

Bors

Létrehozva: 2018.12.23.

Ebben az időszakban mindenki előveszi a családi recepttár ünnepekre tartogatott gyöngyszemeit, és megörvendezteti vele a családot. Most a gyűjtemény gyarapításában szeretnénk segíteni a legjobb séfek útmutatásai alapján.

Halászlé 

4 főre, elkészítési idő 120 perc.

Hozzávalók:

1 kg hal (vegyesen: kárász, keszeg, ponty, törpeharcsa) • 1 közepes fej hagyma • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika • 1 gerezd fokhagyma • 1 mokkáskanál só • 1,5 l víz • tépett tészta

Elkészítés:

1. A halat vékony pengéjű késsel beirdaljuk. 

2. A belsőségeket külön tesszük.

3. A halat meghajlítjuk, a vágásokba bedörzsöljük a sót, majd a halhúst 2–3 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tíz percig állni hagyjuk.

4. A halhoz kilónként egy közepes fej hagymát finomra vágunk.

5. Az edénybe helyezzük a hagymát és a halakat. Hideg vízzel felöntjük.

6. Amikor felforr, hagyjuk főni öt percet, amikor kioldódott a zsírja, erre rakjuk rá a paprikaport és innen lobogó tûzön kb. félórát fôzzük.

7. A végén belehelyezzük a belsőségeket, és azokat is megfôzzük.

8. Főtt, tépett tésztával tálaljuk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek