Aktuális

Lángok elől futott tízezer nyaraló Pagon

Címkék
tűz

B. B. A.

Létrehozva: 2019.07.16.

Hatalmas erdôtűz vetett véget több ezer ember bulizásának a horvátországi Pagon, a magyarok kedvelt nyaralóhelyén. A Borsnak nyilatkozó Edina azonban emiatt nem mondja le az oda tervezett nyaralást.

Forrás: Reuters

Valószínűleg az elkövetkező néhány napban sok ezer nyaraló foglalja imába a gyorsan reagáló horvát tűzoltók nevét. Nekik köszönhető, hogy nem történt komolyabb baj a horvátországi Pag szigetén lévő óriási bulinegyedben, a Zrce strandon. Ez Horvátország ötödik legnagyobb szigete, bár csak nyolcezer lakosa van, most is több mint tízezer nyaraló vakációzik itt. Főleg bulizó fiatalokat kellett a hatóságoknak evakuálniuk, mi­után a lángok felcsaptak a strand mö­götti fenyőerdőben. Egyelőre nem tudni, mi okozta a hatalmas tüzet.

A Borsnak sikerült elérnie egy, a szigeten élő férfit. Dmitry el­mondta: neki ugyan jó néhány kilométerrel odébb, Novalja városrészben van apartmanja, ott sokszor fordulnak meg magyarok.

– Hála az egyenruhásoknak, senki nem sérült meg, úgy kellett megküzdeniük a lángokkal, hogy a munkájukat komolyan nehezítette az erős szél. Órák múlva, reggelre sikerült úrrá lenniük a lángok felett. Úgy tudom, senkinek nem esett baja, szerencsére a tűz nem érte el a szórakozóhelyeket. Emiatt szerintem nem érdemes lemondani a nyaralást – fejtette ki a Borsnak Dmitry. Zrce megmenekült, óriási köszönet a tűzoltóknak – írták a strand Facebook-oldalán. Sok kommentelő fejezte ki aggódását épp ott nyaraló ismerősének, de szerencsére senkinek semmi baja nem esett.

A Borsnak nyilatkozó Edina épp most szombaton indul családjával Pagra. Azt mondja, ez az eset nem tartja vissza őket a horvátországi úttól.

– Már januárban lefoglaltuk Pagon a szállásunkat. Néhány évvel ezelőtt is jártam ott, akkor a Zrce strandon is voltam. Idén is tervezem. Remélem, nem lesz tilos bemenni, mert szeretném most is meglátogatni a tűzeset ellenére is a bulinegyedet – mondta Edina a Borsnak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek