Forrás: iStock
Van az úgy egy új süteményrecept kipróbálásánál, hogy mire minden hozzávaló a tálba kerül és elkészül a nyers tészta, már ránézésre látszik rajta: ez nem fog beleférni abba a tepsibe, amire először gondoltunk. Ilyenkor jön a fejtörés, hiszen előfordul, hogy a következő méret, ami a rendelkezésünkre áll viszont már túl nagy, és félő, hogy túl vékony lenne a kész sütemény. Szerencsére a nagyobb tepsi méretén könnyedén lehet igazítani, és kisebbet, pont megfelelő méretűt készíteni belőle. Vegye gyorsan elő az alufóliát, és vágjon le belőle nagyjából egy kétszer hosszabb darabot, mint a túl méretes tepsije. Bélelje ki vele az edényt úgy, hogy a fólia felfusson a tepsi széleire is, majd az egyik oldalon kezdje visszahajtogatni. Amikor elérte azt a méretet, ami már jó, képezzen „gátat”, egy új falat!