Aktuális

Népligeti gyilkos: Bosszúból ölt és erőszakolt nőket

Címkék
gyilkosság

B. B.

Létrehozva: 2019.09.20.

Megvetés és gyűlölet – saját bevallása szerint ilyen érzések kavarognak S. Krisztiánban a nőkkel kapcsolatban. A népligeti rém négy asszonyt próbált meg- erőszakolni, egyikük életét brutális kegyetlenséggel oltotta ki.

Forrás: Dombóvári Tamás

Kifejezéstelen tekintettel, bilincsben, maszkos őrök kíséretében vezették be a tárgyalóterembe az alig
21 éves S. Krisztiánt, azt a férfit, akinek erőszakért és egy kegyetlen gyilkosságért is felelnie kell. Mint arról korábban a Bors beszámolt: a háromgyermekes családanya, S. Erzsébet derékig lemeztelenített holttestét 2016-ban találták meg a fővárosi Népliget egyik bokra alatt. Gyilkosát hosszú hónapokig nem találták, mígnem egy évvel később elfogták S. Krisztiánt, aki akkor is egy nőre tá­madt Kőbányán. A férfi bevallotta tettét, és elismerte, hogy ő végzett Erzsébettel is.

Vadászott rájuk

A férfi akkor már közel egy éve nőkre vadászott, Erzsébet volt az első áldozata. Az asszonyt szexre akarta kényszeríteni, s amikor ő ezt elutasította, a férfi brutálisan megverte, levetkőztette, és az ájult, haldokló nőn próbált meg erőszakot elkövetni. Amikor ez nem sikerült, elmenekült. Ezután sem állt le, Zuglóban és Kőbányán leselkedett préda után, mindegyikükkel szinte pontosan ugyanazt művelte: először erőszakosan ismerkedni próbált, szerelmet vallott, megpróbálta őket megcsókolni. Mikor a nők visszautasították, bedühödött, és fejüket a falba, oszlopokba verte, majd amikor földre kerültek, rugdosta és megpróbálta megerőszakolni őket. Csupán a szerencsének köszönhetik az áldozatok, hogy megúszták, pedig egyiküket kétszer is megtalálta.

Éheztették, verték

A tárgyaláson csak egy nő jelent meg, aki most félve tekintett a vádlottak padján ülő Krisztiánra. Kárpótlást sem kért, és amilyen gyorsan csak lehetett, elhagyta a termet. Krisztián mindent beismert, a bírótól pedig büntetést kért, szinte könyörgött az ítéletért, tárgyalásáról is lemondott.

– Elismerem a bűnösségem. Vállalom a büntetést is. Elnézést szeretnék kérni az összes sértettől. Ha lehetséges, szeretném az ő szemükbe mondani – fordult a férfi a bíró felé. A korábban sofőrként és autómentőként dolgozó fiatal elmondta, hogy szeretethiányos gyerekkora sarkallta a nők elleni bosszúra. Állítása szerint a család­ja éheztette, verte, elhagyta, 16 éves korában ő maga sétált be a családsegítőhöz, hogy emeljék ki onnan, hogy tanulhasson. Azonban már késő volt.

Kettős személyiség

– Elindultam a lejtőn. Kettős személyiségem is így alakult ki, de ekkor az emberi tartásom még megvolt, tanfolyamokat végeztem, dolgoztam, párkapcsolatom volt. Gyerekkoromból az az egyik emlékem, hogy a nők átvertek, megloptak, így alakult ki bennem irántuk a megvetés és a gyűlölet – mondta lehajtott fejjel.

A férfinak korábban volt egy lopási ügye, lecsukták, a börtönben megtért, megkeresztelkedett.

– Mikor kijöttem, szerettem volna kapni még egy esélyt, hogy visszatérjek a társadalomba, társas kapcsolatot kialakítani, és legyőzni a nőkkel szembeni előítéleteimet. De gyerekkori traumáim miatt erőszakos ember lettem, nem tudtam uralni a tetteim. Remélem, annyi időt kapok bent, hogy átgondolhassam, mit tettem – fejezte be vallomását.

Bár a férfi szó szerint könyörgött, hogy ítéljék el, a bíróság új tárgyalási napot tűzött ki, a per októberben folytatódik. 

Apollót sem szerette az anyja

Kísértetiesen hasonló sors jutott a tatabányai M. Apollónak, annak a 15 éves fiúnak, aki két hajléktalant vert halálra. Kiderült: a férfi zaklatott családi háttérből érkezett, az anyja elhanyagolta, sokan a körülményeit tették felelőssé a fiú brutális, elfajzott személyiségéért. Apolló 13 éves büntetését tölti.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek