Aktuális

Megszületett az ifi focistákat szexuálisan zaklató tanár ítélete

Bors

Létrehozva: 2019.10.04.

Börtönbüntetésre ítélték első fokon azt a tanárt, aki többek között a Magyar Labdarúgó Akadémián is tanított. Itt szexuálisan zaklatott fiatal fiúkat, de volt olyan is, hogy szexuális kapcsolatot létesített velük.

Majd kétéves tárgyalássorozat végére ért a IV. és XV. Kerületi Bíróság.

– A vádlott bűnös egy rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális  kényszerítés bűntettében és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettében. Ezért a bíróság 4 év 3 hónap szabadságvesztésre, 5 év közügyektől és foglalkozásától való eltiltásra ítéli – mondta ki az ítéletet dr. Boros Tibor bíró.

– Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság, hogy a vádlott büntetlen előéletű, illetve, hogy az eljárás régóta húzódik – ő pedig mindig rendelkezésre állt –, súlyosító körülmény viszont, hogy hosszabb időn át követte el a bűncselekményeket, kitartó szándékkal.

Továbbá a vádlottnak 616 ezer forintnyi perköltséget is fizetnie kell. A férfi csonka családból származó, lelkileg elesett gyerekekre vadászott, akik közül két-két bántalmazott tett feljelentést a rendőrségen. Nyilvánosságra kerültek azok az üzenetek is, amiket a férfi a diákjainak küldött:

„A sötétben megkapnád szájjal, a nők ehhez nem értenek... én téged akarlak... aki illat alapján mondja meg, hogy milyen az étel, az igénytelen, meg kell ízlelni az ízeket”

Az elítélt férfi szerint ezek csupán „nem helyénvaló üzenetek” voltak.

– Alaptalanok a vádak. Persze, vannak hibáim, de soha senkihez nem nyúltam ártó szándékkal – nyilatkozta a tanár, aki az ítélettel szemben fellebbezett.

Blikk

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek