Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – november 8.

Bors

Létrehozva: 2020.11.08.

A LEGFONTOSABB HAZAI ÉS NEMZETKÖZI KORONAVÍRUS-HÍREK

A lakosság körében fogy a türelem a koronavírus-járvány megfékezése érdekében elrendelt korlátozó intézkedésekkel szemben, de mindenki tartsa be a szigorodó higiénés szabályokat - kérte az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának adott nyilatkozatában, hangsúlyozva, hogy minden korosztálynak és egyénnek felelőssége van.

***

A rendőrség 256 esetben intézkedett az éjszakai kijárási korlátozással kapcsolatban pénteken és szombaton, a rendőrök 28 esetben figyelmeztettek, 168 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, 60 esetben pedig feljelentést tettek - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője vasárnap a közmédiának Gyömrőn.

***

4673 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 109.616 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 81 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2438 főre emelkedett, 25 070-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 82 108 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 29 %-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 5803 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 417-en vannak lélegeztetőgépen.

***

A világon 49 832 675 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 250 446, a gyógyultaké pedig 32 779 541 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint.

***

Kásler Miklós - az Emberi Erőforrások Minisztériumának szombati közleménye szerint - az egyre növekvő számú koronavírusos beteg folyamatos ellátásának biztosítása érdekében adott ki utasítást valamennyi aktív fekvőbeteg ellátást nyújtó egészségügyi intézmény és az Országos Mentőszolgálat vezetőjének.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Joshi Bharat több mint öt éve nem találkozott a testvéreivel, és több barátját is elveszítette a koronavírus-járvány alatt. Mégis örök derűvel és pozitív élet­szem­lélettel nyilatkozott lapunknak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek