Aktuális

Müller Cecília elárulta, melyik a településeken nőhet a fertőzöttek száma

Bors

Létrehozva: 2020.11.24.

Nem a fiatalokat korlátozzuk, hanem az időseket védelmezzük – mondta Müller Cecília az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján. Arra kérte a fiatalokat,legyenek türelemmel a vásárlási sávval kapcsolatban

Az országos tisztifőorvos kitért arra is: 

Nem gondolják, hogy a tesztelést kötelezővé kéne tenni. Felajánljuk és javasoljuk azt – mondta. A népegészségügyi vizsgálathoz lehetne ezeket hasonlítani - tette hozzá. A kötelezőség más esetekre vonatkozik. 

Nagyon kevés egészségügyi dolgozó fertőződött meg

A különféle egészségügyi szolgáltatóknak is szigorúan be kell tartaniuk a higiéniés szabályokat, és maszkot kell visleniük. Hasonlóan a szolgáltatást igénybevevőknek is maszkot kell viselni. Müller Cecília közölte, hogy eddig a járvány alatt az összes fertőzött 2,6 százalékát teszik ki az egészségügyi dolgozók. 

Pozitív teszttel is hazaengedhetik a beteget ha állapota ezt lehetővé teszi

Müller Cecília kérdésre elmondta, hogy aki egészségi állapota nem igényli, annak nem kell kórházban feküdnie. Ekkor hazaengedik a beteget, de a pozitivitása fennálhat még. Nyílvánvalóan követik a beteg állapotát, és előfordulhat, hogy hosszabb ideig pozitív lesz. A 21. napon minősülhet egészségesnek, ha addig nem lesz más tünete. 

Ezeken a településeken nőhet a fertőzöttek száma

Az országos tisztifőorvos a szennyvízalapú-vizsgálatról azt mondta, hogy igazolódott a várható fertőzöttek számának növekedése, vagy csökkenése a korábbi vizsgálatok alapján. Jelenleg az látszik, hogy Békéscsabán, Miskolcon, Salgótarjánban és Székesfehérváron emelkedett a vírus örökítőanyaga a szennyvízben. Kecskeméten és Szolnokon csökkenő tendenciát mértek – mondta Müller Cecília. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek