Aktuális

Dobozokban kapták az ételt a rászorulók

Bors

Létrehozva: 2020.12.19.

Rendhagyó módon vendégelte meg a hátrányos helyzetűeket és a fedél nélkülieket Csepelen az Ökumenikus Segélyszervezet a Kórház-és Menzaétkeztetés Kft.-vel karöltve.

A járványhelyzet miatt a hagyományoktól eltérően ezúttal a rászorultak nem sátor alatt, helyben fogyasztották el az ötszáz adag székelykáposztát, hanem dobozokban adták át nekik, mellékelve naranccsal, szaloncukorral és a csokimikulással. A teljes biztonságot szem előtt tartva, maszkban, gumikesztyűben, személyes érintkezés nélkül szolgálták ki a segélyszervezet önkéntesei a hátrányos helyzetűeket. Ami azt illeti, volt némi előnye is annak, hogy nem hasban, hanem dobozban vitték el az adventi ebédet a nélkülözők, mert így több jutott, egy adag székelykáposztához négy csokimikulás járt – akár tovább is ajándékozhattak belőle.

Sokáig gondolkodtunk, mit tegyünk járvány idején, de semmiképpen nem akartuk elengedni az elesettek kezét, ezért találtuk ki, hogy csomagoljuk az az adventi ebédet – mondta Demeter László, a Kórház-és Menzaétkeztetés Kft. ügyvezetője, aki őszintén reméli, hogy jövőre már visszatérhetnek a hagyományos vendéglátáshoz.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek