Aktuális

Orbán Viktor: Győzött a józan ész, megvédtük a magyar szuverenitást és a magyarok pénzét

Bors

Létrehozva: 2020.12.14.

Orbán Viktor beszámolt az uniós csúcs eredményéről.

Orbán Viktor felszólalása elején közölte, hogy egy 6 hónapos tárgyalássorozat ért véget. Európa nehéz helyzetben van - tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, hogy a német elnökség célja a kontinens modernizálása volt, és a helyreállítási alap révén kezelni lehet a gondokat. Szólt arról is, hogy több európai ország nagyon súlyos gazdasági helyzetben van, az államadóság szintje több helyen 100 százalék felett van. A német javaslat a Next Generation alap volt. Ez egy adósság, és ettől a magyarok nem voltak boldogok - tette hozzá. Minden euróért előbb, vagy utóbb meg kell dolgozni. A szolidaritás miatt elfogadtuk ezt a válságkezelési koncepciót. 

Orbán Viktor elmondta, hogy az Országgyűlés által elfogadott határozat alapján fogadták el a megállapodást júliusban. Július és november között a németek az EP-vel arra jutottak, hogy ideológiai és politikai feltételekhez kötik a pénzügyi segélyt - mondta a kormányfő. Nagyon durva hangnemben támadták ezekben a hónapokban Magyarországot és Lengyelországot. Felidézte, hogy egyes német tisztségviselők az ország kiéheztetéséről beszéltek. Később bejelentettük, hogy vétózni fogunk a lengyelekkel együtt - idézte fel a kormányfő. Végül a múlt héten győzött a józan ész, megvédtük a magyar szuverenitást és a magyarok pénzét. Ezért Lengyelországnak köszönetet kell mondani - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ezzel a döntéssel sikerült Európa egységét megőrizni - mondta a kormányfő. Elhárult az a veszély, hogy bevándorlókat Magyarországra lehessen erőltetni. Az elért eredmények magasabb horizontja, hogy megmaradt Európa egysége, nyilvánvalóvá vált, hogy az EU csak nemzetek közösségeként tud működni - mondta a kormányfő. 

COVID 2/34. Brüsszel után, napirend előtt // After Brussels, before the start of daily business

COVID 2/34. Brüsszel után, napirend előtt // After Brussels, before the start of daily business

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. december 14., hétfő

Orbán Viktor közölte, hogy a küzdelem arról is szólt, hogy Soros György befolyása milyen mértékben fog érvényesülni Európában. Végül kimondták, hogy az EU megőrizte egységét, és a megállapodás egyértelművé teszi, hogy Európa a nemzetek és államok szövetsége. Még vannak küzdelmek: a bizottság szerint folytatni kell a migránsok behozatalát, és lakást kell nekik adni. 34 millió migránsnak akarnak szavazati jogot, valamint az asztalra került egy gender-akcióterv. Minden erővel ellenezzük a migrációs és a gender-terveket - mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy a bevándorlók helyett a családalapítást kell támogatni.

Szólt arról is, hogy a koronavírus második hulláma egész Európában csúcsokat dönt. A koronavírus nem enged a szorításból - mondta a kormányfő. Az európai kormányok szinte mindenhol szigorítanak - tette hozzá. Orbán Viktor közölte, hogy nehéz hetek várnak még ránk, de elérhető közelségben van a vakcina - tette hozzá. Az első adag oltóanyagra december utolsó napjaiban számíthatunk - mondta a kormányfő. 

Orbán Viktor közölte, hogy kész az oltási terv, és lehet jelentkezni a vakcinára. Keleten és nyugaton is tárgyalunk a vakcináért, nagy küzdelem zajlik a gyógyszergyártók között - tette hozzá. Minden komolyan vehető céggel leszerződtünk, és mindent megteszünk azért, hogy minél hamarabb legyen vakcina, mert minden élet számít - mondta a kormányfő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek