Aktuális

Hamarosan két vakcina is lehet idehaza – Dr. Rusvai elárulta, mi a véleménye mindkettőről

Bors

Létrehozva: 2021.01.05.

Alighogy megkezdődött a Pfizer-BioNTech vakcinák használata, <a href="https://www.borsonline.hu/aktualis/europa-kovetkezik-ujabb-orszagban-engedelyeztek-a-moderna-vakcinajat/219146" target="_blank">újabb oltóanyag került elérhető közelségbe</a>. Ha minden jól megy, az amerikai Moderna szerdán zöld utat kap az Európai Gyógyszerügynökségtől.

Forrás: Pexels.com

Előzetes információk szerint az Európai Gyógyszerügynökség szerdán hozza meg a végleges döntést a Moderna koronavírus elleni vakcina forgalomba hozataláról.
Szerdán eldől, hogy a Moderna megkapja-e másodikként az európai forgalomba hozatali engedélyt, de én nagyon meg lennék lepve, ha nem így lenne – mutatott rá Dr. Rusvai Miklós a BorsOnline-nak.

Azt gondolom, hogy holnaptól két vakcina is engedélyezett lesz általános használatra az Európai Unióban. Mivel a kormány ebből is kötött le, abban bízom, hogy akár már a hét második felétől kezdve ebből is folyamatos lehet a szállítás az országba – fogalmazott bizakodóan Dr. Rusvai, aki akár a Pfizer-BioNTech, akár a Moderna vakcináját bátran beadatná.

de úgy tűnik, a Moderna összetételében még hatékonyabb, még jobban felébreszti az immunrendszert. Alkalmazását tekintve lényegi különbség nincs a két vakcina között, és mindkettő nagyjából a második adag beadása után egy héttel ad védettséget.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek