Aktuális

Kiadták a riasztást: heves zivatarokkal és jégesővel érkezik a hidegfront

Bors

Létrehozva: 2021.09.14.

Kedden a felhős ég mellett több órára kisüt a nap, és főként északkeleten és nyugaton lehet helyenként záporra, esetleg zivatarra számítani. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki keddre, mint írták, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Szerdán eleinte gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, majd napközben nyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhőzet húzódik hazánk fölé. Elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Hajnalban helyenként lehetnek pára-, ködfoltok. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 15, a csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Csütörtökön egy hidegfront közelíti meg hazánkat. Délután még nyárias meleg lesz, de estétől már nagyobb területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A maximumok 24-31 fok között alakulhatnak. Előreláthatólag pénteken érkezik meg a hidegfront, ami már többfelé hozhat jelentősebb esőt és szelet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek