Háború

Van, amikor a sírás kerülgeti őket: éjjel-nappal helytállnak a polgármesterek

Címkék
frissUkrajna

Létrehozva: 2022.03.02.

Napok óta nem alszik, és megállás nélkül a menekültválsággal foglalkozik több határ menti település polgármestere. A Bors tereplátogatásakor elmondták: van, amikor a sírás kerülgeti őket a szétszakadt családok láttán, de igyekeznek erősek maradni.

Tiszabecs megtelt menekülő kárpátaljaiakkal. Lőrincz Gusztáv polgármester folyamatosan járja az utcát. - Most tényleg büszke vagyok az országomra! Mindenki összefog mindenkivel, hogy jól kezeljük a helyzetet. Péntek óta le se feküdtem, ez talán látszik is rajtam, de ezzel semmi probléma – magyarázta a politikus. 

Lőrincz Gusztáv polgármester folyamatosan járja az utcákat Fotó: Dombovari Tamas

A közeli település, Magosliget vezetője Magosliget Horváthné Orbán Katalin is igyekszik helytállni. - Folyamatosan találkozom olyan asszonyokkal, akik pici babával együtt jöttek, de a férjeiket magyar útlevél híján nem engedték ki Ukrajnából. Szívszorító látni a kétségbeesett kislányokat és kisfiúkat, akik nem tudják, mikor látják viszont az édesapjukat – mutatott Katalin egy édesanyára. Helmeczi László Záhony független polgármestere szerint a kialakult helyzetben inkább a humanitásra és a magyar emberek biztonságára kell koncentrálni. - Bírnom kell a fáradtságot. A napokban a város ügyeit egy kicsit elhanyagoltam, de már muszáj azokkal is foglalkoznom – magyarázta a polgármester.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek