Veszteség

"Ez egy rémálom" - Zokogva mesélt lánya haláláról az édesanya

Létrehozva: 2022.06.20.

Alig pár héttel az életmentő műtét előtt hunyt el a fiatal lány.

Zokogva mesélt lánya haláláról egy elkeseredett édesanya. A 29 éves Aimee Read néhány héttel az életmentő transzplantációja előtt vesztette életét.

Januárban csontvelő-átültetésen esett át, de ez sikertelennek bizonyult, ez pedig lehangolta őt és a családját. Újból felcsillant a remény a 29 éves nő számára, amikor közölték vele, hogy találtak egy másik donort, és júliusban felajánlották a transzplantációt. Tragikus módon Aimee-nek soha nem volt lehetősége a transzplantációra, és váratlanul meghalt kétoldali tüdőgyulladásban a leedsi St James's kórházban. Csodálatos lánya megrázó halála után Wendy, az édesanyja azt mondta: Aimee halála nem tűnt valóságosnak.

„Ez egy szülő legrosszabb rémálma. Olyan keményen küzdöttünk, azért, hogy itt lehessen, és most már nincs. Mindig is csodálatos hallgatóság volt, és annyira szeretetteljes és gondoskodó. Egyszerűen öröm volt vele lenni. Mindenki szerette őt. Szívszorító, hogy már nincs itt” – mondta a gyászoló édesanya.

Aimee betegsége az úgynevezett paroxizmális nokturnális hemoglobinuria (rohamokban jelentkező éjszakai hemoglobin vizelés) volt, ami csak minden ötmillió emberből egyet érint.

Az egykori óvónő évekig küzdött különböző életveszélyes betegségekkel. Mindössze kétéves korában leukémiát diagnosztizáltak nála, és két évig tartó kemoterápián esett át, mielőtt felépült. A rák azonban hat hónappal később visszatért és véglegesen 10 évesen tudta csak legyőzni.

A tragédia azonban ismét lecsapott, amikor 21 évesen elvesztette Hope nevű gyermekét. Két évvel később egy másik gyermekét, Charlie-t is elvesztette, aki halva született.

„Még akkor is, amikor a legrosszabb időszakát élte át, másokra gondolt. Aimee-nek annyi mindent kellett elviselnie, amin a legtöbb korabeli lánynak nem kell keresztülmennie” – tette hozzá a gyászoló édesanya.

Aimee emlékére adománygyűjtést indítottak, aminek a teljes bevételét az Anthony Nolan és a St. James intenzív osztálya kapja, akik Aimee életben tartásáért küzdöttek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek