Fájdalom

A legkisebb koporsó a legnehezebb: meghalt egy 2 éves kisfiú a penész miatt

Címkék
gyerekhalál

Létrehozva: 2022.11.05.

A szülei többször kérték a ház tulaját, hogy csináljon valamit a penészedő, vizesedő falakkal.

Awaab Ishak tragikusan meghalt, miután családja kénytelen volt egy nyirkos, penészes lakásban élni – és számtalan család él még ma is hasonló körülmények között. Az orvosi vizsgálatok szerint van összefüggés a penészes fal és a kisfiú halála között, de biztosat csak a boncolás után tudnak mondani. Awaab élettel teli kisfiú volt, virgonc volt, szeretett a szabadban rohangálni, ám halála előtt már nehéz légzéssel küzdött. 

gyertya gyász
 

Apja, Faisal Abdullah még Awaab születése előtt panaszkodott a penészgomba miatt a házban. A család a Rochdale-i Freehold birtokon lévő Ilminster tömbben élt, amelynek tulajdonosa és kezelője a Rochdale Boroughwide Housing. Awaab és családja messze nem az egyetlen család a Freehold birtokon, akiket a durva nedvesedés és penész sújt. Néhány gyereket súlyos légzési problémákkal kellett kórházba szállítani – köztük a négy hónapos Gabrielt, Vilma Lavres fiát, aki lefilmezte a megrázó pillanatot, amellyel a kórházba kerülés előtt küzdött.

A családok egyre elkeseredettebbek, mert a lakásaik penészesednek, miközben a Rochdale Boroughwide Housing vezetői évről évre több jutalékot kapnak.

"Számos kérdésünk van, amelyre reméljük, hogy a vizsgálati eredmények választ adnak. El akarjuk érni, hogy levonják a megfelelő következtetéseket, hogy más családnak ne kelljen átélni azt a fájdalmat, amit mi átélünk" - nyilatkozta Awaab édesapja.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek