Bajnok

"A medencében tudok járni" - Bajnok lett SMA-s Lencsi hátúszásban!

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.06.12.

Aranyérmet nyert hátúszásban SMA Lencsi. A lapunkban már többször bemutatott, mozgássérült, de életvidám kislány büszkén viseli a bajnoki címet, és biztosra veszi, hogy még nagy kalandok várnak rá az életben.

A Mozgásjavító Általános Iskolában tanuló Lencsi igazán jól érzi magát a bőrében. A kislány rengeteget nevet, és igazán jól kijön testvéreivel, az öccsével és a nővérével. Sokat játszanak együtt. Zonga és Bobó szaladgál a mogyoródi családi ház kertjében, Lencsi pedig a kerekesszékével kergeti őket. A kislányon a születésekor még nem látszottak az SMA tünetei, de aztán nem úgy fejlődött, mint a többi gyermek, ezért a szülei elvitték egy teljes kivizsgálásra. Akkor derült fény a betegségére.

SMA Lencsi
Lencsi jól viseli az állapotát  Fotó: Bors

Bár a diagnózis először természetesen megviselte az édesapát és az édesanyát, hamar belátták, hogy csak úgy biztosíthatják a gyermekük számára a lehető legjobb körülményeket, ha elfogadják az állapotát. Vallják, hogy Lencsit egyáltalán nem kell sajnálni, hiszen annak ellenére, hogy más lehetőségeket tartogat számára az élet, mint az ép gyerekeknek, ő is elérhet komoly sikereket. Június 11-én például aranyérmet nyert hátúszásban.

- Büszkék vagyunk és boldogok – mondta a Borsnak Éva, Lencsi édesanyja, aki természetesen végigszurkolta lánya iskolai versenyét.

Lencsi SMA
Lencsit egy speciális eszközzel segítik a vízbe, de utána könnyedén mozog a medencében  Fotó: Zsákainé Mecseki Éva

Lencsi felszabadultan és biztonságban érzi magát a vízben, és szerencsére az úszást is hamar megszerette. Ez a sport sokat segít az SMA-s gyerekek fejlődésében

 – mosolygott Évi, majd nem mindennapi megtiszteltetésben részesültünk: maga az újdonsült bajnok is interjút adott lapunknak.

- Örülök, hogy nyertem – mondta Lencsi, aki még nem döntötte el, hol tartja majd az érmét. Bizonyára idővel kialakít neki a szobájában egy állandó helyet, ám egy ideig mindenhová magával viszi.

- Szeretnék még sokat versenyezni – árulta el a kislány, majd kifejtette, miért szerette meg a vizes közeget.

- A medencében tudok járni, ha leér a lábam, ráadásul a vízben sokat lehet játszani.

SMA Lencsi
A kislány büszke az aranyérmére  Fotó: Zsákainé Mecseki Éva

Gábor, a kislány édesapja kifejtette: 

ugyan Lencsinek aligha lehet fogalma, hogy a hátúszás örökös magyar királynője Egerszegi Krisztina, egy másik sportág legkiemelkedőbb alakjait jól ismeri.

 Mogyoródiként vérbeli Forma1-rajongó. A kedvenc pilótája Max Verstappen, és mindig azt mondogatja, hogy olyan gyorsan szeretne úszni, amilyen gyorsan ő képes az aszfalton száguldani.

A Bors elérte Lencsi egyik tanárát is.

- Egy ilyen siker legfőbb hozadéka, hogy a gyermeknek továbbra is kedve legyen az úszáshoz. Lencsi megfelelő fejlődése szempontjából fontos, hogy sokat tartózkodjon vízben, hiszen az egy tehermentesített környezet – szögezte le a pedagógus.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek