Alvás

„30 éve egy szemhunyásnyit sem aludtam, éjjel-nappal dolgozok, a testem végül alkalmazkodott”

B.

Létrehozva: 2024.08.04.

30 éve aludt utoljára.

Egy vietnami varrónő azt a megdöbbentő állítást tette, hogy 30 éve nem aludt, miután rájött, hogy nem is kell neki. A 49 éves Nguyen Ngoc My Kim büszkén állítja, hogy az egészségét egyáltalán nem befolyásolja az, hogy a hét minden napján, 24 órában ébren marad.

30 éve aludt utoljára a varrónő (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels

Egyszerűen arra képezte ki magát, hogy teljesen elhagyja a pihenés szükségességét. Gyerekként kezdődött, amikor megszokta, hogy későn feküdt le, mindig könyveket és képregényeket olvasott. Felnőttként aztán egész éjjel ébren maradt varrni, hogy el tudja készíteni a megrendeléseket. 1994 óta vezeti saját üzletét, és éjjel-nappal varr. Bevallotta, hogy alváshiánya kezdetben szédüléshez, összeeséshez és még közlekedési balesetekhez is vezetett. De azt állítja, hogy a teste végül alkalmazkodott.

Varrok, és nem merek aludni, mert attól félek, hogy nem fogok tudni lépést tartani a fejlődéssel. Amikor először ébren maradtam ruhát varrni, sok nehézségbe ütköztem. Szédülést okozott, állandóan elestem, és még közlekedési baleseteket is szenvedtem. De miután sok hónapig vagy évig ébren voltam, a szemem és a testem hozzászokott ahhoz, hogy nem aludtam. Ettől kezdve nem is tudtam már aludni

- mondta a varrónő, aki három évtizede ébren van, megállás nélkül. És nem érti, miért vannak ezen annyira megdöbbenve az emberek.

Harminc éve nem aludtam, de az egészségem még mindig normális, az agyam éber, a szemeim fényesek, bár kissé sárgák. Nem látom szokatlannak vagy furcsának az alváshiányomat

- idézi a The Sun a nőt. Fontos kiemelni, hogy állítása azonban semmilyen formában nem igazolt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek