rettenetes

Az első karácsonyát már a sír alatt tölti a mi kicsikénk - tükörbőrrel született a tündéri kisbaba

Létrehozva: 2024.08.02.

Az orvosok nem sok időt adtak neki.

Amikor az ember babát vár, csupa jó dolgokat képzel el a jövőt illetően. A kisbabánk még csak akkora, mint egy barackmag, de mi már látjuk magunk előtt, hogy micsoda fantasztikus kalandokban lesz részünk: nagyokat kirándulunk, nyaralunk, leülünk vele leckét írni és tanulni, és persze szemtanúi leszünk annak, hogy hogyan lesz egy csöpp kisbabából felnőtt, önálló ember. Sajnos azonban ez az idea nem minden szülő számára válik valóságossá. A szegény kis Uzziah Bowman szüleinek most a legrosszabbra kell felkészülniük, ugyanis bármelyik pillanatban elveszíthetik a babájukat. 

A baba még nagyon kicsit, de hónapjai vannak hátra

Uzziah Bowman egy nagyon ritka betegséggel született. Az epidermolysis bullosa miatt a bőre olyan törékennyé vált, mintha azok lepkeszárnyak lennének, és a legfinomabb érintésre beszakad a bőrfelülete. Emiatt fokozott veszélynek van kitéve, a szülők nem ölelhetik magukhoz, de még csak meg sem simogathatják őt. A világon mindössze 500 ezer csecsemő érintett ebben a betegségben, és a többségük még az első születésnapjukat sem élik meg. A babának most bélelzáródása is van, sürgősen meg kellene műteni, de a tükörbőre miatt az orvosok nem merik vállalni az operációt, mert félő, hogy belehalna.

Ezért felkészítették a szülőket a lehető legrosszabbra: a kicsi nem fogja megélni még a karácsonyt sem. A pár elmondása szerint erre a lehetőségre még csak gondolni sem tudtak nagyon sokáig. Elképzelni sem tudták, hogy szeretett kisbabájuknak hamarosan a temetését kell megszervezniük, és egy örökké való bánatot fog maga után hagyni, holott alig volt pár közös hónapjuk a családnak - írja a Mirror

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek