Ima

Alsónémedi baleset: élet és halál között lebeg a balesetező színésznő és kisfia

Létrehozva: 2024.09.30. 16:00

Az ötéves kisfiú életét egy testnevelés tanár és a férje mentették meg, ők emelték ki a kocsiból. A baleset megrázta Alsónémedi lakóit, akik egy emberként imádkoznak anya és fia életéért.

Mint arról a Bors is beszámolt, a baleset pénteken (szeptember 27.), a kora esti órákban történt az Alsónémediben, a Hunyadi utca és Haraszti úti kereszteződésénél: egy Opel Meriva 44 éves sofőrje éppen ötéves kisfiával a hátsó ülésen hajtott ki az utcából, amikor egy főútról, nagy sebességgel érkező BMW sofőrje valósággal letarolta az autót. 

alsónémedi
A kocsi felborult a baleset után. Alsónémedi anya és fia életéért imádkozik Fotó: Bors

Az ütközés ereje akkora volt, hogy az Opel felborult, a bent ülő édesanya és kisfia pedig beszorult a roncsba.

Információink szerint az esetet többen is látták, köztük egy, a közelben élő testnevelés tanárnő és a férje, akik elsőként rohantak oda a balesethez. Ők szabadították ki a roncsból a súlyosan sérült, ájult kisfiút és az ugyan eszméleténél lévő, de szintén súlyosan sérült anyát.

A kisfiú állapota ekkor olyan válságos volt, hogy újra kellett éleszteni. Az újraélesztést a hős tanárnő és férje azonnal meg is kezdték: telefonos irányítással felváltva folytatták a szívmasszázst. A mentők is hamarosan a helyszínre értek, akik emelt szinten folytatták az életmentést: hála a házaspár gyors reakciójának és a mentősök harcának, a kisfiút végül válságos, de stabil állapotban szállították kórházba. 

A színésznő és kisfia erről a játszótérről indult haza Fotó: kd  / Bors

Kiderült, hogy a balesetet szenvedett édesanya nem más, mint a Jóban Rosszaban korábbi színésznője, aki jelenleg is kórházban fekszik, ahogyan kisfia is. Úgy tudjuk, hogy ezekben a percekben is küzdenek anya és fia életéért. Volt kollégája, Bogdányi Titanilla az Instagramon kérte: imádkozzanak színésztársáért:

Emberek! Kérek egy imát mindenkitől szeretett, csodálatos kolléganőmért, barátomért és kisfiáért, akik az életükért küzdenek jelenleg is

 - írta a színésznő. 

Információink szerint a színésznő a baleset helyszínénél lévő játszótérre vitte kisfiát, egy vidám játék után indultak volna haza. 

Azonban alig fordult ki a parkolóból, a tragikus baleset már meg is történt.

 

Úgy hallottuk, hogy a sarkon lévő játszótéren volt a fiúcskával, épphogy csak kifordultak a sarkon. Még mindig ráz minket a hideg. Mi több utcával messzebb lakunk, de ott is hallottuk a csattanást. A férjem ki is rohant, és azt mondta: jó, hogy nem láttam, borzalmas állapotban emelték ki a kisfiút

 - mondta egy helyi asszony.

A baleset helyszíne most nyugodt és csendes, azonban a helyiek még mindig borzongva gondolnak a péntek estére Fotó: kd / Bors

A környékbeliek közül szinte mindenki a fiú életéért imádkozik Alsónémediben. Lapunk úgy értesült, hogy anya és fia állapota még mindig válságos, azonban egyelőre stabil. A helyiek azt is elárulták: nem ritka, hogy néhány sofőr hátborzongató sebességgel hajt át a településen.

Trafipax is van itt, de úgy látszik, van akit ez nem zavar. Úgy hallottuk, hogy a BMW-ben ülők sem helyiek, hanem ócsaiak voltak és már többször feltűntek a településen. Akkor sem mentek éppen lassan, mint ahogyan állítólag most is iszonyú tempóban hajtott a sofőr

 - mondta az asszony. Egy másik nő azt is hozzáfűzte: ő úgy hallotta, a BMW-ben ülőknek már korábban is volt hasonló balhéja.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, megkeresésünkre korábban azt mondták:

- A péntek esti, Alsónámedi területén történt balesetet elsődleges adatok szerint az elsőbbség meg nem adása okozta. A baleset további körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a Dabasi Rendőrkapitányság - közölte akkor lapunkkal a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Nem ez volt az egyetlen baleset a hétvégén: egy nap sem telt el, és szombaton ismét hatalmas ütközés történt a kereszteződésben. Szerencsére abban senki nem sérült meg, azonban mind a két autó alaposan összetört. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek