Alvás

Kitálalt az alvásszakértő: ezeket mindenképp kerüld el, ha jól szeretnél aludni éjszaka

B. V.

Létrehozva: 2024.09.24. 14:00

A minőségi alvás megalapozza a másnapi lendületet.

Mindenki számára ismerős az, amikor egy nehéz nap után csak aludni szeretne az ember. Az álom azonban nem mindig jön magától. Van, hogy órákon át forgolódik az ember, de olyan is van, hogy szinte óránként felkel és alíg bír visszaaludni. Utóbbihoz adott tippeket egy alvásszakértő, aki alárulta, ha valamiért felébrednék az éjszaka közepén, akkor mi az, amit semmikép ne tegyünk, ha kipihenten szeretnénk felkelni reggel.

alvás álom ágy
Kiderült: ezt ne tedd, ha felkelsz az éjszaka folyamán. Fotó: Pexels / Pexels

Dr. Fiona Barwick elárulta, az első hibát egy nehéz elalvás során akkor követi el az ember, amikor már nagyon rágörcsöl arra, hogy aludnia kellene:

Arra gondolni, hogy még mindig nem alszol csak ébren tartja az agyat, amitől szorongani kezdesz. Jobb elfogadni a helyzetet és nem ragaszkodni hozzá, másra terelni a fókuszt 

- jelentette ki a szakértő hozzátéve, hogy, ami még ennél is fontosabb, ha már egyszer nagy nehezen álomra hajtottuk a fejünket: ha éjszaka felriadnánk ne maradjunk az ágyban!

Ezt Luis F. Buenaver kollégája is megerősítette:

Ha ágyban maradunk, azzal az agyunkat és testünket, arra kényszerítjük, hogy arra gondoljon ébren kell lenni az ágyban alvás helyett. S habár ilyenkor nehéz elhagyni a meleg, kényelmes fekhelyünket, érdemes. Gondoljunk arra, hogy azért tesszük ezt, hogy a jövőben jobban aludjunk. 

Viszont ilyenkor is fontos, ne telefonozással próbáljunk meg kikelni az ágyból. A fényes képernyő miatt az agy ugyanis automatikusan arra gondol majd, nappal van, így sokkal nehezebb lesz a visszaalvás, írja a LadBible.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek