Baleset

Újabb vonatbaleset: ismét autóval ütközött egy vasúti szerelvény, ezúttal Csörögnél

M. N.

Létrehozva: 2024.09.04.

Ezúttal is a tilos jelzés ellenére hajtott a sofőr a sínekre.

Ennyire nem figyelnek a sofőrök a vonat átjáróban? - kérdezhetjük teljesen jogosan, ugyanis a nyáron havonta legalább kettő-három olyan tragédia történik, amiben egy autós a vonat elé hajt. Ezúttal is ez történt. A Mávinform tájékoztatása szerint ugyanis baleset történt Csörög és Máriaudvar között a vasúti átjáróban, amikor egy sofőr nem állt meg a tilos jelzést mutató fénysorompónál, hanem egyenesen a vonat elé hajtott. 

Pusztamonostor vonatgázolás TV2 Tények
Nem állt meg a tilos jelzés ellenére sem Fotó: Tények

A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon baleset történt 13:14-kor. A Nyugati pályaudvarról Vácra 12 órakor elindult S71-es személyvonat (2534) Csörög és Máriaudvar között egy tilost jelzést adó fénysorompós vasúti útátjáróban összeütközött egy személygépkocsival 

– írták a balesetről. 

Úgy tudjuk, hogy a vonaton húsz ember utazott, de közülük senki sem sérült meg. 

"Az S71-es és G71-es vonatok a helyszínelés végéig csak Vácrátót és a Nyugati pályaudvar között közlekednek. Vác és Vácrátót között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Nyugati pályaudvarról 14:34-kor Vácra induló G71-es vonat (2526) nem közlekedik Az Aszódról 14:31-kor Vácra induló S77-es vonat (33416) helyett a teljes útvonalon pótlóbusz közlekedik. 

Az Aszód-Vác közötti S77-es vonatok helyett a teljes útvonalon pótlóbusz közlekedik. A pótlóbuszok Vácon a Galcsek György utcai megállóból indulnak. 

A fennakadás végégig a Volánbusz 314-es és 455-ös járatán elfogadják a vonatokon érvényes jegyeket és bérleteket Vácrátót, vasútállomás bejárati út, és Vác, autóbusz-állomás között.

A veresegyházi vonalon közlekedő S71-es és G71-es vonatoknál, valamint az Aszód-Vác közötti S77-es járatoknál 20-50 perces késésekre kell számítani"

- tájékoztatott a Mávinform.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek