Tragédia

2 órát várt a mentőre: otthonában halt meg egy kétgyermekes anyuka

KL

Létrehozva: 2024.10.10. 19:30

A család szerint cserben hagyta őket a mentőszolgálat.

Egy kétgyermekes anyuka szívrohamban életét vesztette, miközben több mint két órán át várakozott arra, hogy a mentő kiérjen a házához - állapította meg a bíróság.

gyertya, gyász, tragédia, halál
Későn érkezett ki a mentő, elhunyt a kétgyermekes anyuka Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A 43 éves Julie Hurn 2022. június 25-én hunyt el az otthonában, a Norfolk megyei Attleborough-ban, miután infarktust kapott, aminek következtében megállt a szíve.

A Norfolk Coroner's bíróság az anyuka halálának kivizsgálása során megállapította, hogy a beteg még ma is élne, ha azonnali ellátást kapott volna. A tárgyaláson kiderült, hogy a nő eredetileg 15 óra 26 perckor hívott mentőt, miután mellkasi fájdalmakat érzett.

Julie körülbelül egy órával később újra telefonált, miután hányni kezdett, de csak röviddel 17 óra előtt hívták fel, de azt röviddel délután 5 óra előtt egy magasabb rendű helyre irányították. Egy szomszéd később ismét telefonált, hogy a nő szíve megállt, és a mentősök csak 17 óra 14 perckor érkeztek ki a beteghez.

Julie Hurn, aki a Norfolk Megyei Tanács szerződés menedzsereként dolgozott, 17 óra 48 perckor halt meg - 142 perccel azután, hogy először hívta a mentőszolgálatot. A bíróságon kiderült, hogy amikor az eredeti hívást kezdeményezték, 50 ugyanilyen prioritási szintű, függőben lévő hívás is volt.

Családunk úgy gondolja, hogy az NHS cserbenhagyott minket. Elfogadhatatlan, hogy ennyi időbe telt, amíg a mentőautó odaért hozzá. Ez hihetetlenül nehéz időszak volt számunkra, még mindig nem tudtuk feldolgozni ezt a veszteséget

- olvasta fel a család közleményét az őket képviselő ügyvéd.

A tragédia kapcsán a továbbra is folytatódik a vizsgálat - írja a The Sun.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek